Na een succesvolle crowdfundingcampagne introduceert YUN Probiotherapy een complete lijn huidverzorgingsproducten gebaseerd op vriendelijke bacteriën. De Belgische biotech-startup is het eerste bedrijf ter wereld dat erin slaagt om levende probiotica succesvol te verwerken in commercieel beschikbare huidverzorgingsproducten.

Wow! Dat klinkt best interessant, of niet? Wat zou ex-Lilyrose editor Samantha hier blij van worden met haar achtergrond in de microbiologie. YUN Probiotherapy staat voor een volledig nieuwe categorie binnen de huidverzorging en is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak in het terugdringen van het gebruik van antibiotica. Het assortiment bestaat uit producten die speciaal zijn ontwikkeld voor verschillende huidbehoeften.

“Als voormalig apotheker vroeg ik mij vaak af: waarom doden we de goede bacteriën in de strijd tegen de slechte? Met YUN zijn we uitgegaan van een eenvoudig, maar radicaal idee: wat als we nu gewoon de juiste, vriendelijke bacteriën toevoegen? Zo behandelen we niet alleen de symptomen, maar versterken we de belangrijke beschermlaag van de huid ook op langere termijn. En dat is precies waar we in geslaagd zijn.” – aldus Tom Verlinden, Managing director van YUN probiotherapy

Een wisselwerking

Met de producten van YUN pak je niet alleen snel en effectief de symptomen aan van bijvoorbeeld acne, voetschimmel en vaginale infecties. YUN biedt ook een uitgebreid assortiment voor de dagelijkse huidverzorging. De producten werken op twee manieren. Enerzijds worden er vriendelijke bacteriën toegevoegd op de plaatsen waar de problemen zich voordoen. Anderzijds beschermt Yun Probiotherapy de microbioom (dat is de belangrijkste beschermlaag van de huid).

Professor Microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen, Sarah Lebeer vult aan: Het microbioom is ons eerste verdedigingsmechanisme tegen nieuwe of terugkerende huidproblemen. De meeste harde zeep- en verzorgingsproducten doden of verwijderen niet alleen de slechte bacteriën die de huidproblemen veroorzaken, maar ook de goede bacteriën op onze huid. Een sterk microbioom is essentieel om huidproblemen duurzaam te verhelpen en goede bacteriën zijn daarvoor noodzakelijk.”

Veilig voor de huid

De huidverzorgingsproducten van YUN voegen alleen natuurlijke bestanddelen aan de huid toe. Vriendelijke bacteriën, de zogenaamde probiotica, versterken de beschermende huidlaag en herstellen de natuurlijke balans van de huid langdurig. De van nature goede bacteriën aanwezig op de huid, blijven daarbij in leven. De verzorgingsproducten bevatten geen schadelijke conserveermiddelen en zijn daarom 100% veilig voor de huid.

Doorbraak of zoveelste valse belofte?

YUN Probiotherapy lijkt een doorbraak te zijn in de natuurlijke huidverzorging. Na meer dan tien jaar onderzoek in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers van de Universiteit van Antwerpen. Geen enkel ander bedrijf slaagde er eerder in om de juiste levende probiotica succesvol te verwerken in commerciële huidverzorgingsproducten. Dat klinkt ook allemaal heel erg goed en de resultaten vanuit het lab zijn indrukwekkend te noemen.

Toch vragen wij ons af in hoeverre de producten ook doen wat ze beloven; als het écht zou werken, waar moet het bedrijf dan van rondkomen? Het kan toch niet zo zijn dat de consument met een aantal keer gebruiken van zijn/haar probleem af is?

probiotherapie herstelt de natuurlijke balans van de huid en zorgt ervoor dat de symptomen van bekende huidkwalen verdwijnen, binnen maximaal vier weken, maar vaak al sneller. Niet alleen zijn we erin geslaagd de juiste probiotica voor de huid te bepalen. We hebben ook microcapsules ontwikkeld waarmee we ze in huidverzorgingsproducten kunnen verwerken. Probiotherapie is een belangrijke doorbraak in het terugdringen van het gebruik van antibiotica voor huidproblemen.” – Dr. Ingmar Claes, als wetenschapper betrokken en werkzaam bij YUN. 

Toekomst van Yun Proibiotherapy

YUN Probiotherapy verwacht in de toekomst nog aanvullende producten en toepassingen te ontwikkelen binnen de probiotherapie. Het bedrijf ontving recent een aanvullende subsidie van €500.000 van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en opent binnenkort een nieuw wetenschapslaboratorium in de Darwin-incubator van de Universiteit Antwerpen.

De verschillende verzorgingsproducten zijn nu te verkrijgen voor een bedrag van €23 tot €49,-
Dat is niet niks! Wij zijn benieuwd, we willen de producten zeker testen en we houden jullie daarbij natuurlijk op de hoogte! Zou dit wondermiddel echt werken? Wat denk jij?

 


Bezoek de website van Yun voor meer informatie over de verschillende producten. Heb jij YUN aangeschaft en geprobeerd? Laat dan zeker een comment achter met jouw persoonlijke review!

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.