Hallo daar! We hebben het al over de meivakantie gehad (u weet wel, die ene vakantie in april). Toen gaven we je een lijstje met 5 steden waar je lekker kunt bivakeren, maar we bedachten ons dat sommige mensen nou eenmaal groots dromen en dus graag grootse plannen hebben. Daarom, als aanvulling op het vorige lijstje: 5 wereldse meivakantie-ideeën. 

Heb je wel eens gedacht aan de Gouden Driehoek van India, een strandvakantie op Goa of het bezoeken van de (gratis) nationale parken in Canada? Wij hebben 5 ideeën op een rij gezet voor je!

India

1. Wereldwonder in de Gouden Driehoek

Ideaal voor een eerste India-date: een reis langs de Gouden Driehoek. Met de steden Shimla, Fatehpur Sikir, Delhi, Roze stad Jaipur en als klap op de vuurpijl het wereldwonder de Taj Mahal in Agra. Het witmarmeren mausoleum is ongeëvenaard, maar vooral met zonsopgang spectaculair. Kom dus vroeg. Goed om te weten: op vrijdagen gesloten.

wereldse meivakantie-ideeën

2. Waanzinnige stranden van Goa

Onze persoonlijke favoriet in de wereldse meivakantie-ideeën: Een strandvakantie op Goa is de relaxte kers op de taart na een India-rondreis. Koers naar het zuiden en kies uit uitgestrekte stranden: die van Agonda, Palolem of Cavelossim Beach, een dolfijnenspot. Ook Noord-Goa verrast met Baga en Anjuna Beach, populair bij toeristen en locals. Fijne bonus: de yoga- en meditatielessen en (hippie)markten ‘Goa style’.

3. Wildlife glamping met ‘big cats’ in India

Ooow! Is dit niet geweldig?! India kent een ongekende wildlife en telt meer dan 100 nationale parken. Favoriet? Het Ranthambore National Park op zo’n 2 uur rijden van de stad Jaipur, een walhalla voor wie luipaarden, gazelles, talrijke vogelsoorten en wilde tijgers wil spotten. De ‘big cats’ zie je het beste tussen november en mei.

Slaaptips: luxe glamping bij Sher Bagh of het Oberoi hotel nabij het park.

wereldse meivakantie-ideeën

Canada

4. Wandelen door ongerept Ontario, gratis in nationale parken

Van een uurtje banjeren tot epische, meerdaagse backpacking trips, het kan in de provincie Ontario. Neem de kleine maar fijne Cyprus Lake Trail van 5 km in het Bruce Peninsula National Park met een duik in de knalblauwe Grotto als beloning. Of ga voor (delen van) de 387 km lange Rideau trail, voor geoefende hikers, van Kingston naar Ottawa.

Wereldse meivakantie-ideeën

5. Wervelende citytrip Toronto

Metropool Toronto verrast iedere doorgewinterde citytripper. Met z’n Distillery District, suppen bij Cherry Beach en de extreme CN Tower Edgewalk. Maar ook de (film)festivals en foodscene mogen er zijn. Tip 1: het Hot Docs Festival van 27 april tot 7 mei met de top in documentaire-land. Tip 2: de Kensington Krawl, een culinaire excursie over de Kensington market in de gelijknamige, eclectische wijk.

Leuk! Wist je dat je in 2017 alle nationale parken in Canada gratis bezoekt?

Canada bestaat in 2017 150 jaar! Wie jarig is trakteert en daarom is de toegang tot alle nationale parken en historische plekken in Canada gratis. Kies uit meer dan 39 nationale parken en 950 historische plekken, zoals monumenten en forten. Dat scheelt $136,40 voor een groepspas voor maximaal zeven personen.

Wereldse meivakantie-ideeën

Wat zijn er toch veel mooie plaatsen op de wereld! Mocht je nou niet zo last minute naar de andere kant van de wereld kunnen reizen (zoals ongeveer iedereen), dan hopen we dat we je wel een beetje kunnen laten wegdromen tijdens je eerste werkdag na pasen.

En wij zijn benieuwd: wat is jouw ultieme wereldse bestemming?

 


De inspiratie voor onze lijst met vijf wereldse meivakantie-ideeën kwam via Jet Airways.

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.