Goed! Even eentje in de categorie ‘dingen die belangrijk blijken te zijn’: wenkbrauwen. In 2000 (en de jaren die erop volgden) mochten we die dingen gewoon lekker kaalplukken. Of scheren desnoods. En dan wel een wenkbrauw piercing dragen, omdat het cool was. De afgelopen jaren is dat wel even anders. We moeten wenkbrauwen shapen en showen. Lastig man!

Even tussen ons: ik begrijp daar geen reet van. Dat moeilijke gedoe met wenkbrauwen spreekt mij niet zo aan. Ik zie verschillende tools voor het wenkbrauwen shapen wel eens voorbij komen in de Styletone- en beautyboxen en het eerste wat ik dan denk is: waarom zou je, van álles wat je op een dag kunt doen, je wenkbrauwen shapen?

Maar! ik moet ook toegeven dat het (mits goed gedaan) er vaak wel sprekend en spectaculair uitziet. Daarom, voor alle wenkbrauw-shapers onder ons (en dat zijn er nogal wat): de nieuwe Hema collectie. Want die is lekker budget!

Je wenkbrauwen shapen en contouren

Deze week introduceert de Hema nieuwe wenkbrauwproducten. Allemaal tot €5,- per stuk! Super handig als je een fanatieke shaper bent, maar ook wanneer je er juist een keer mee wilt experimenteren. De vier producten die vanaf deze week bij de Hema (ook op de website) verkrijgbaar zijn, komen in drie tinten. Da’s belangrijk, want niet iedereen heeft dezelfde kleur wenkbrauwen. Zo voorkom je (als je d’r een beetje gevoel voor hebt), dat je als albino niet plotseling pikzwarte wenkbrauwen hebt. Vinden mensen raar, namelijk.

De vier nieuwe producten die we kunnen kopen zijn:

  • Een eyebrow pen voor €3,50
  • Een eyebrow pommade €5,- (na lang zoeken weet ik nog steeds niet wat ”pommade” is, maar deze is het duurste dus zal ook wel heel belangrijk zijn)
  • Eyebrow fiber gel €4,50
  • Eyebrow lifter en highlighter  €3,50

wenkbrauwen shapen

En nu de how to:

Zet je wenkbrauwen aan met een wenkbrauwpotlood. Bepaal eerst de juiste kleur en dan de vorm. Borstel je wenkbrauwen in model en breng de Eyebrow pen aan uit de losse pols of met behulp van een vormpje. Werk stapsgewijs en zorg dat je je wenkbrauw ‘vult’ door haartjes te tekenen in plaats van het zetten van dikke lijnen. Wijk niet teveel af van de vorm van je eigen wenkbrauwen voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Vul, kleur en fixeer je wenkbrauwen met de Eyebrow fibergel. Dit houdt ze de hele dag perfect in model. Voor een krachtiger kleureffect breng je de romige Eyebrow pomade aan met het bijbehorende kwastje. Maak het geheel af met de Brow lifter en highlighter. De Brow lifter breng je net onder de wenkbrauw aan. Deze zorgt voor een optisch gelift effect. De glanzende highlighter breng je aan op de binnenste ooghoeken. De glinstering vangt licht en zorgt zo voor een open, frisse blik.

Zo! En nu aan de slag!

Ben je er druk mee bezig geweest na aanleiding van dit artikel? Laat het me dan weten in de comments of tag @LilyroseNL op Instagram of Twitter. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
Heb jij een ander tof product voor het wenkbrauwen shapen? Deel het dan met de lezers! Zo krijgen we een mooi overzicht van jullie favoriete producten.

 


 

© Afbeelding: Hema.
Disclaimer: wij worden niet gesponsord door Hema.

 

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.