Morgen word ik om stipt 12:10 opgehaald door mijn lieftallige tante om mijn wenkbrauwen te laten doen in Loon op Zand, door een Turk, mét een touwtje. Laat ik de aanname doen dat wij allen bekend zijn met de trend van tegenwoordig: eyebrows die ‘on fleek’ zijn, en matte lippen zoals K. Jenner. Ik ga hier vooral niet de kleine pessimist uithangen en zeggen dat ik niet blij ben met mijn eigen imperfecte ik, want in tegendeel: ik houd zo intens veel van mezelf, dat ik het wel aan kon om twee weken lang niets aan mijn wenkbrauwen te doen. Ik ga er niet over liegen, nadat mijn zusje én één andere vrouw (die overigens wel een semi-goede reden had) een opmerking hadden gemaakt over de groei van mijn wenkbrauwen, voelde ik mij toch wel een beetje tegen de onzekere kant aan. Echter, mijn zelfliefde stijgt blijkbaar boven alles uit. Lucky me!

Vrouwen maken het zichzelf nogal zwaar van tijd tot tijd. Neen, wij kunnen er allen niet omheen. Alsof onze menstruatiecyclus en overdosis hormonen niet genoeg zijn, hebben we ook nog die drang om er altijd wel ‘oké’ uit te zien voor onze omgeving. Dit leidt tot (onnodig) scheren, harsen, epileren, het dragen van schoenen waar voeten langzaam van afsterven en het vroeg opstaan omdat onze make-up helemaal puuurrrrfect moet zitten. Maar goed, u weet wat ze zeggen: wie mooi wilt zijn moet pijn lijden.

Stiekem ben ik wel benieuwd naar morgen, ik heb er al veel positieve verhalen over gehoord. Hopelijk ben ik morgen nog tien keer mooier. Misschien zal het wel even voor wat rode plekken en pijn zorgen, maar dat hebben we er wel voor over toch?

 

Over de auteur

Kaas heeft mijn leven overgenomen. Ik verzamel furby's, het is nooit een keuze geweest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.