Je hebt van die meisjes die alles aan kunnen trekken. Ze kunnen in een vuilniszak de rode loper opwandelen, en het zou ze staan. Natuurlijk zijn er dan van die menopauzerende mekkerjournalisten die hele voorpagina’s volschrijven over hoe dat meisje het lef had in een vuilniszak op te komen dagen. Ze zouden alinea’s doorzeuren over hoe die vuilniszak haar vorm verpest en totáál verkeerd is voor haar huidskleur. Het punt blijft: ze zou er mooier uitzien dan wij allemaal bij elkaar.

Zo’n meisje ben ik niet.

Ik zou het graag willen zijn, maar het zit niet in mijn genen. Ik heb dingen die uitsteken terwijl ze dat niet zouden moeten doen, en dingen die wel wat meer mochten uitsteken en dat tot op heden weigeren.
Daarnaast is het natuurlijk ook mijn werk niet om mooi te zijn. Dat schijnt nogal te helpen. Eigenlijk is dat niet eerlijk: mooie mensen die hulp krijgen om mooi te blijven. Waar ik mijn doorzettingsvermogen iedere week van de vloer moet dweilen, staat er voor Doutzen Kroes een team specialisten klaar om haar zo mooi te houden als ze is. Dat klinkt een beetje als een stage waar je 10 jaar ervaring voor moet hebben.

Net als gezond eten.

Dat is ook zo’n nare bussiness. Voor een zak patat van 2 kilo betaal ik 1,99. Dan kan ik toch wel een week eten (laten we, voor het maken van mijn punt, even aannemen dat ik dat een week zou volhouden). Als ik dan één avondje wil genieten van een maaltijdsalade, ben ik al gauw het dubbele kwijt. Bij mij begint de maand dan ook vaak met avocado’s en biologische groenten, en eindigt met Pasta à la vriesvak.

Dus ja, die dingen die uitsteken blijven ook wel uitsteken en dat is m’n eigen schuld. Als ik voor het chipsvak sta in de supermarkt, besluit ik net iets te vaak dat ik die avond liever gelukkig ben dan slank. Uiteindelijk, als ik gefrustreerd genoeg ben haal ik mijn gezonde voornemens dan weer van achter uit de kast.
Maar toch, dat vuilniszakjurkje zal ik altijd overlaten aan de vuilniszakmeisjes.

 

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.