Ik ben de koning van de goede voornemens. Ik heb er vandaag al twee gemaakt. Elke keer beloof ik mezelf dat ik mijn leven om ga gooien, maar ik doe het alleen niet. Hoewel ik ontevreden ben, vind ik het eigenlijk ook allemaal wel prima – een fijne ambivalentie waar ik een goede balans in heb gevonden. Om dan even weg te gaan in een goed voornemen vind ik wel fijn, als een klein reisje in de woonkamer van mijn huis in Tilburg.

Ik zie veel mensen hetzelfde doen. Het zijn mijn tijdgenoten die op reis gaan en daarvoor een selfie plaatsen op Facebook. Wanneer ze vertrekken uit Schiphol, of wanneer ze aankomen in Thailand. Daarna geven ze sfeer impressies over hoe leuk het daar is. Dat vind ik mooi, ik geef ze groot gelijk. Ik word er alleen een beetje droevig van.

Ze zijn mijn voornemens. Een vlucht van de realiteit, van de baan waar je niet tevreden over bent, het huis wat beter kan, de vriendin die toch niet zo leuk blijkt te zijn als je dacht. Maar als je terugkomt is het allemaal hetzelfde, want de wereld verandert niet, ook niet als je naar Thailand toe gaat. Nederland verandert niet. Je thuis verandert niet. De mensen veranderen niet, ook als jij wel op reis bent gegaan. Net zoals ik, wanneer ik weer terug kom in mijn woonkamer in Tilburg.

Over de auteur

Een cynische etter met een marginaal gevoel voor humor en literair talent. Houdt van honden, heeft een kat.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.