14 Februari. Het was vandaag een mooie winterse dag. Fris en zonnig. Nu is het bijna avond. De schemer maakt plaats voor het donker van de avond. Ik ben enkel met jou bezig. Onze liefde is zo mooi en zo oneindig. “Oneindig..” Ik zeg het in mijn hoofd, vol kracht en liefde.

Op de achtergrond speelt jouw lievelingsmuziek. Jouw muziek… het vult de ruimte met de sfeer van jouw aanwezigheid. Ik staar naar de kaarsen. Precies jouw sfeer. De met een maagdelijk wit kleed bedekte tafel als een altaar met jouw favoriete wijn die we straks met elkaar soldaat gaan maken. De rozen waar ik jou ooit het hof mee maakte vormen het centrum van de attributen die onze liefde zo tekent. Met als hoogtepunt die prachtige ring die ik allang voor je had gekocht en ondanks dat ik hem nu nog niet wilde geven, blinkt hij door de weerkaatsing van het kaarslicht.

Nu is het perfecte moment. Een surrealistisch prachtig beeld. Ik kan er vanaf een afstand naar kijken, de muziek draagt mij in gevoel. Het enige wat nog mist ben jij. De lach waarmee je naar je werk ging en mij gedag zei, ik krijg er steeds vlinders van in mijn buik. Ik zal jouw lach nooit voor lief nemen, dat is wat ik dacht.

Ik stel mij voor dat je nu binnen zou komen lopen. Je zou verrast zijn, verbaasd, maar dan vooral de lach. Die brede lach. Je zou de ring zien en alles eromheen in je opnemen; je zou geschokt zijn. Dan weer die lach; je zou dit allemaal “veel te gek” vinden. Je zou verbaasd zijn dat dit allemaal voor jou uit de kast is getrokken, maar je zou je ook wel gevleid voelen. Ja, je zou het als één grote grap zien en mijn serieuze, wit weggetrokken gezicht keihard weglachen en zeggen: “Je gaat toch niet janken hè?!”

Op dat moment schiet ik vol. Zoveel moois, zoveel emotie, zoveel ziel in alles. In bijna alles, want jouw ziel hangt erboven.

14 februari. Wat een klote dag voor een crematie…

 

Over de auteur

In een onbegrijpelijke wereld doet hij pogingen om het voor zichzelf begrijpelijk te maken, hetgeen al moeilijk genoeg is. Humor is zijn redding; alles is humor, als je je maar lang genoeg verbaasd...

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.