Het is alweer september en ik ga de laatste maand in van mijn zomer capsule wardrobe. In de afgelopen maanden is er genoeg gebeurt en ook met een kleinere kast heb ik een aantal keer voor een heuse kledingcrisis gestaan. Het leven van een foodblogger die probeert te experimenteren met kleren gaat nu eenmaal niet over rozen.

Alles ging stuk

Binnen twee weken waren mijn gelieve gympen gesneuveld, had ik mijn spijkerbroek op een gênante plek gescheurd en zaten er niet te verwijderen vlekken in een aantal t-shirts. In eerste instantie was ik teleurgesteld in de kwaliteit van mijn kleding, maar na wat dieper onderzoek kwam ik tot de conclusie dat ik mijn kast al hele lange tijd heb verwaarloosd. In plaats van te investeren in nieuwe kwalitatieve stukken, droeg ik wat ik had tot het stuk ging.

Nu was dit voorheen niet zo’n probleem, maar in een kleinere capsule wardrobe zijn alle kledingstukken vrij waardevol. Gelukkig had ik de opbergdozen nog en kon ik daar een vervangende broek uit halen. De t-shirts draag ik nu nog, maar die verdwijnen in de vuilnisbak zodra het seizoen wisselt en de gympen worden vervangen zodra het tijd is om te winkelen voor de herfst.

Capsule - jurk

De zomer is niet mijn tijd

Iedereen houdt van de zomer. De zon is heerlijk, de zomerse menu’s smakelijk en een cocktail smaakt nu eenmaal beter met temperaturen boven de 25 graden. Hoewel ik die elementen van de zomer kan waarderen, vind ik de zomer een vreselijk seizoen wanneer het op kleding aankomt. Ik houd niet van kort, strak of niet-zo-veel-bedekkende kleding. Gelukkig heb ik me weten te redden en kan ik als een kind dat op zijn verjaardag wacht uitkijken naar de herfst.

Een waardevolle les: maak een aparte selectie vakantiekleren. Want mijn halve kast is nu bemand met zomerkleding, maar het is hier niet elke dag heel warm en op je werk op komen dagen in een short is niet echt heel handig.Capsule - banana

Niet alleen kommer en kwel

Gelukkig heb ik wel een aantal leuke dingen geleerd. Allereerst vond ik het niet-winkelen helemaal geen probleem. Nu scheelt het dat ik sowieso geen enorme shopper ben, maar ik miste het slenteren door een overbevolkte kledingzaak eigenlijk helemaal niet. Wel heb ik alvast een lijstje voor het volgende seizoen gemaakt en die voorpret maakt wel dat het winkelen nu een echt uitje wordt. Daarnaast heb ik toch ook wel een paar pareltjes ontdekt. Nooit eerder heb ik zoveel complimenten gehad over een kledingstuk als over mijn bananen t-shirt en hoewel ik altijd dacht niet van printjes te houden, bleek een jurk die ondergekotst is door bloemen een favoriet.

De eerste maanden van het experiment waren makkelijk en tegelijkertijd ook niet. Des te meer reden om er nog even mee door te gaan. Gelukkig is het volgende seizoen de herfst, dan kan ik mezelf schaamteloos bedekken met allerlei lagen kleding.

Dat en een heerlijke warme chocolademelk is mijn persoonlijke versie van het paradijs.

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.