Omdat de wondere wereld van het 3D printen echt als een speer gaat, worden er steeds toffere dingen gemaakt. Under Armour komt met een schoen speciaal voor atleten.

Het is een bijzonder design. Under Armour’s technologische verleden, heden en toekomst zijn verwerkt in deze schoen. Door de fit-innovaties – waar Under Armour voor staat – biedt deze schoen extra ondersteuning voor de voet. Hier zorgt de 3D geprinte middenzool voor. De ArchiTech Futurist is ontwikkeld om atleten zich all-powerful te laten voelen. Maar of ze ook op de schoen gaan trainen is een andere vraag. Goedkoop issie in elk geval niet: voor €300,- heb je een paar.

Under Armour

Aangezien dat een behoorlijk bedrag is voor schoenen die geprint kunnen worden, moeten we even inzoomen op de belangrijkste kenmerken van de schoen. Als die het waard zijn, dan is het de investering wellicht waard. Aan de andere kant: geven atleten sowieso niet bijzonder veel geld uit aan hun sportlook?

Afijn, de belangrijke drie kenmerken:

1. UA SpeedForm Upper: Vormt perfect om je voet voor een optimaal aansluitend gevoel en leidt niet af. 

Oke. Er is een schoen ontwikkeld waar je voet in past en die niet de hele tijd begint te praten als jij gewoon wilt sporten.

2. Compression Lace System: een externe compressie band zorgt voor de juiste support. De rits in het midden van de schoen geeft een naadloos gevoel en zorgt voor een nauwe aansluiting op je voet.

Schoen flubbert niet om voet. Zie punt 1.

3. 3D Printed Midsole: een dynamisch gewoven netwerk in de middenzool zorgt voor oneindige verzachting en support.

Schoen zit fijn. Zie punt 1 en 2.

Under Armour

Is Under Armour stiekem aan het misleiden?

Als toevoeging laat het persbericht ons nog weten dat de UA ArchiTech Futurist (zo wordt deze schoen officieel genoemd) zorgt voor een stabiel platform voor krachttraining. Dat is nog een beetje meer van hetzelfde. Het opvallende aan dit bericht is dat er beweerd wordt (in de titel) dat het hier om een 3D schoen gaat, maar als we het goed lezen, dan gaat het uitsluitend om de middenzool die 3D is geprint. Kijk nog maar even naar de tweede alinea van dit artikel, die hebben we zo klakkeloos overgenomen van het bedrijf.

Jammer! Denk je een 3D geprinte schoen te krijgen, blijkt het alleen de middenzool te zijn die heel uniek is.

Under Armour

Desalniettemin maakt Under Armour wel echt hele mooie dingen. Het is een chique merk. Wij stellen voor dat je die 300 euro (mocht je die überhaupt hebben) niet uitgeeft aan een schoen die om je voet past (vet handig!), maar aan een aantal leuke andere dingen die je in de webshop kunt vinden. Op dit moment geldt er zelfs een tijdelijk aanbod: geen verzendkosten en geen minimum bestelbedrag. Mocht je jouw sport garderobe dus willen updaten, dan is nu je kans.


 

Bron: Under Armour
Bekijk hier de website van Under Armour

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.