Daar zijn ze weer! Opvallend in het rood en roze maakte de GGD hun aanwezigheid in Leeuwarden duidelijk tijdens de Week van de Liefde. Dit keer geen groot piemelpak, maar twee lopende hartjes en een spontane roze dame die de mensen moesten lokken naar de GGD bus.

Het was STERVENSKOUD. Eerlijk is eerlijk, ik had er totaal geen zin in, en dan ook écht niet. Maar ik had nou eenmaal toegezegd om hen te helpen, dus belofte maakt schuld. Gelukkig waren mijn potteuze lotgenoten in dezelfde stemming en konden we lekker tegen elkaar zeuren, terwijl de vrolijke GGD medewerksters de sfeer erin probeerden te krijgen.

En dat deden ze goed! Terwijl wij uitgelegd kregen wat nou precies de bedoeling was, werden we verwend met muffins, koffie, en allerlei snacks.

Van stilzitten verkleum je alleen maar, dus we gingen aan de slag.
Ik eigende mij de polaroid camera toe en vroeg de mensen op straat of ze ook op de foto wilden met twee vrolijke hartjes. Het duurde bijna 5 minuten voordat de foto ontwikkeld was en in deze tijd probeerden we de mensen duidelijk te maken wat Sense nou is en wat we nog meer te bieden hadden bij die bus.

Er was van alles!

 

 

Je kent de grabbelton, nou dit is ook zoiets. Rara.. wat zit er in deze doos?

 

 

 

 

Jaaaa, een dildo! Klik gerust op de foto om deze te vergroten. Een tikkeltje ordinair… Nou laat dat tikkeltje trouwens maar weg, alleen hierdoor wordt Sense niet snel vergeten door de voorbijgangers.

Seksuele voorlichting geven is een belangrijk onderdeel van Sense. Deze dildo staat er dus niet alleen voor de shock. Hiermee kan geoefend worden hoe je een condoom om moet doen zonder te kijken. Je weet maar nooit wanneer dat van pas komt.

Dat je met deze genotsknots niet zo wild om kan gaan als met je eigen piemel, snapten een aantal stakkers niet, want toen we even niet op hadden gelet was de grabbeldoos gesloopt. Erg jammer.

Maar gelukkig hadden we nog meer dingen, en gratissss!

Wat past er nou beter bij de Week van de Liefde dan valentijnskaartjes? En het leuke was dat PostNL elke kaart met een kusje erop gratis verstuurde.

Verder waren er condooms, pennen, pepermuntjes en lolly’s. Jaa, als je iets over seks wou leren moest je naar het busje gaan dat gratis snoep weggaf!

Geen pedofielen in dit busje, maar onder andere verpleegkundigen die haarfijn alles konden uitleggen over seks, SOA’s, geaardheden, acceptatie, grenzen aangeven, et cetera. Voor mensen die behoefte hadden aan meer, kon er een afspraak bij het GGD of COC worden gemaakt.

foto 2.1Voor de mensen die dachten dit allemaal wel te weten, was er een elektronische vragenlijst om dit te testen. Als je hier het goede antwoord gaf, straalde deze mini vuurtoren in je gezicht. Daar viel menig mond van open.

Er waren ook krasloten met vragen, wanneer je het goede antwoord open had gekrast kreeg je een smiley te zien! Woohoo… Oké de prijs is teleurstellend, maar op die manier werk je wel weer mee aan het registreren van de SOA kennis in Leeuwarden. Good for you!

Had het nut?

Of de actie meer bekendheid heeft gebracht is lastig te zeggen. Het was zeldzaam uitgestorven in de stad, maarja welke malloten gaan er ook naar buiten met deze kou?

Daarnaast waren wij (de vrijwilligers) zo professioneel als een stel clowns. Toch hebben we met onze vrolijkheid, samen met de onmisbare charme van Tante Rozet tientallen mensen te woord gestaan. Zelfs Omrop Fryslân kwam nog even langs!

Het moraal van ’t verhaal

Aan het eind van deze actie kon ik met mijn verkleumde vingers nog amper een foto maken, maar ach, het was voor het goede doel. Vroeger had ik veel moeite met mijn biseksueel zijn en er werd niet open gepraat over seks. Het GGD en Sense schamen zich nergens voor en helpen hierbij. Ik vind dat super goed en hier mag dan ook best ordinair hard actie voor worden gevoerd.

Ik vond het erg gezellig en heb er nog een leuke herinnering aan overgehouden!

Voor informatie en hulp over alle soorten seksualiteit, kijk op:
Sense.info
GGD.nl

Homo’s in Noord Nederland kunnen hier een gratis SOA test aanvragen via het Testlab:
mantotman.nl

 

Over de auteur

Druk en impulsief. Ik hou ervan om met vrienden de meest uiteenlopende dingen te ondernemen en tijdens mijn eenzame uurtjes game ik er als een malle op los!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.