Ik ben gek op Tinderverhalen. Ik ben zelf al heel lang in een relatie, en heb nog nooit een datingapp aangeraakt. Online daten is “van voor mijn tijd”. Bovendien hoor ik alleen de rare verhalen. Rare verhalen van lieve mensen over rare figuren. Een vriend van mij gaat van de ene gedoemde relatie naar de ander, en ook de verhalen van Jacky zeggen mij al genoeg. Ik kreeg het idee dat Tinder vol zit met vreemde figuren die alleen maar seks willen en totaal niet van plan om daar ook maar een beetje moeite voor te doen. Maar mijn collega Theo deed me even twijfelen.

‘Ik heb nog nooit iemand gehoord die een serieuze relatie overhield aan Tinder,’ riep ik verbaasd naar mijn collega.
‘Nou, bij dezen dan.’ glimlachte Theo. ‘We zijn al 6 maanden samen.’
Vanaf dat moment begon er iets in mij te broeien. Niet dat ik overwoog om zelf te gaan Tinderen, natuurlijk. Zelfs als ik ooit weer single zou zijn, zou ik dat eigenlijk nooit serieus overwegen voor het vinden van een relatie. Maar ik begon me af te vragen of er hoop was voor mijn vrienden die hun liefdesleven laten afhangen van zoiets stoms als Tinder…

Tot Theo met de mededeling kwam dat hij nu een open relatie had. Open relaties zijn voor mij net zoiets als God: voor sommige mensen is het een uitkomst, maar ik geloof er niet in. Ik geloof niet dat je intimiteit kunt bereiken als je seks hebt buiten je relatie. Klaar. Maar Theo was er vol van overtuigd en heel gelukkig. Er was alleen één detail: vriendinlief wist nergens van.

Ik was even de weg kwijt. Gelukkig blijf ik op zo’n moment heel vriendelijk en rustig.
What the fuck is er mis met jou?!’ schreeuwde ik.
‘Hoezo? Ik doe haar toch geen pijn?’ Hij leek het allemaal wel grappig te vinden. ‘Wat niet weet, wat niet deert.’
Ik snoof. ‘Zoiets komt altijd uit.’ zei ik. ‘Altijd.’

Ik kreeg hem er niet van overtuigd dat dit geen open relatie is. Ik weet ook niet of hij al naar zijn “open relatie” leeft, of dat hij überhaupt een meisje in de kroeg mee naar huis zou krijgen. Maar ik weet wel: Tinder is leuk voor types als Theo, maar niet voor liefde.

Ik realiseerde me dat ik weer een Tinderverhaal rijker was. Maar nu hoorde ik het eens van de andere kant.

 

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.