Deel de liefde, lieve mensen! Deel het veel en vaak! Daar ben ik helemaal voor. Maar soms moet je even spuien. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Dat is goed want je kropt je emoties niet op en dat voorkomt weer dat je eindigt in de cel of een gesticht. Dat scheelt de overheid bakken met geld! Ik bekijk dit natuurlijk puur vanuit een maatschappelijk oogpunt. Zo ben ik.

Dus hier komt een lijstje met mensen die beter kunnen verhuizen, het liefst naar een andere planeet. En dit is #1 in een serie, want er zijn teveel van dit soort mensen om ze in 1 artikel te proppen. Voel je vrij om meer mensen aan te dragen!

1. Vage status-delers

Van die mensen die statussen schrijven om een reactie uit te lokken. Het internet zit er vol mee. Niet alleen op Facebook, ook Twitter heeft er last van. Samantha schreef er al eens over, en ik wil ze ook hier weer even in het zonnetje zetten. Of eigenlijk in de plaatselijke regenbui. Van die mensen die ‘discreet’ blijven, door een klein beetje frustratie te tonen en de sappige details achterhouden. Dat is echt naar. Hou het lekker voor jezelf. Of liever nog: hou helemaal niks voor jezelf.

seriously

2. Perfecte beautybloggers

Ik haat jullie. Ik haat jullie stomme perfecte haar. Ik haat jullie stomme perfecte make-up. Ik haat het dat jullie selfies altijd geweldig zijn, en je precies snapt hoe een outfit werkt. En dat als ik dan hetzelfde aantrek, ik er niet uitzie. Maar stiekem weet ik wel dat je, net als wij, wel eens wakker wordt met een puist. Midden op je neus. En ik weet ook dat je er expres niet bij zegt hoelang je bezig was met dat eyelinerstreepje. En als ik je spelfouten tel, dan maak ik me helemaal nergens meer druk om.

shutup

3. Ov-controleurs

Man, wat heb ik een hekel aan jullie. Of eigenlijk aan jullie functie. Maar ook een beetje aan jullie. Ik krijg de kriebels van de schaamteloosheid waarmee jullie boetes uitschrijven. En hoe jullie me altijd ‘meisie’ durven te noemen. Ik betaal zoveel geld voor het ov dat ik beter rijlessen kan nemen, maar ik moet me nu eenmaal verplaatsen. En dan die éne keer dat ik zwart rij omdat het avond is, het regent, en de volgende metro pas over 25 minuten komt… Dan sta jij daar, met je zelfingenomen blik, alsof je een superheld bent en ik een crimineel. Ja, de wereld is weer een stukje veiliger dankzij jou. Good joballergicjerks

4. Mensen zonder zelfreflectie

Als deze mensen een computerspelletje spelen en verliezen, ligt het aan de muis. Of het toetsenbord. Of de lag. Of het internet. Of de tegenspeler die cheat. Of de bureaustoel die niet goed ingesteld zat zodat hij last van zijn schouder kreeg en kramp in zijn linkerpink. De hele wereld krijgt de schuld, maar zelf doen ze nooit iets verkeerd. Elke vorm van kritiek komt over als een persoonlijke aanval. Je kunt prima met ze omgaan, zolang je bereid bent om elke keer weer door het stof te gaan. Want als je ruzie krijgt met deze persoon, berg je dan maar. Eigenlijk kun je deze persoon het beste algeheel vermijden.

fuckyougranny

 

5. Mensen die stickers in surprise-eieren stoppen.

Ik weet zeker dat er voor jullie een speciaal plekje in de hel is, waar jullie mogen boeten voor het breken van kinderhartjes. Allereerst maak je al een chocolade-ei van zo’n dun laagje nepchocola, dat je er bijna doorheen kijkt. Vervolgens heb je zo’n geel plastic ding waar je als kind je vingers op breekt, om daarna teleurgesteld te worden met stickers. Of een puzzel. Puzzels en stickers horen niet in een suprise-ei. Ik weet wel waar ze wél horen en ik hoop dat jullie ze daar zelf even stoppen.

taylor mean

 

Ken jij meer mensen die de Cone of Shame verdienen? Deel het in de comments!

 

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.