Een tijdje geleden vroeg ik op de Lilyrose pagina, mijn Instagram pagina (ik ben te vinden onder @xsaruna, ik zou het leuk vinden als jullie me volgen!) en mijn eigen Facebookpagina om jullie slechtste openingszinnen ooit. Via de Lilyrose Twitterpagina kwamen er ook nog een aantal pareltjes binnen rollen.

De voorwaarde was dat de openingszin door jou of op jou was gebruikt. Ik kreeg er in totaal 12 binnen van editors, lezers en Facebookvrienden. Dit vond ik best wel cool! Er zijn er ook twee van mijzelf die gewoon tenenkrommend slecht zijn en die me altijd bij zijn gebleven. Ik heb ze gerangschikt en ik begin bij 14, want dat vind ik leuk. Daarnaast geef ik onder de openingszin ook nog commentaar, want dat vind ik ook leuk.

14:

Fieke: “Hoe zwaar is een ijsbeer?… Zwaar genoeg om het ijs te breken!” 

Dat iemand deze gebruikt snap ik echt niet. Ik heb hem zelf een keer aan moeten horen en ben toen maar heel serieus gaan Googelen, om te weten te komen hoeveel een ijsbeer weegt. Ik snapte namelijk niet dat deze meneer mij probeerde te versieren.

13:

Jantine: “Ik heb zelf (onbewust) de volgende zin gebruikt: ik ken jou ergens van… En nu ga ik met diezelfde kerel trouwen, het heeft dus wel gewerkt.”

Awh! Altijd leuk als je openingszin wél werkt, toch? Toevallig heb ik dit hele verhaal mee gekregen, en ze zou er zo een prachtige roman over kunnen schrijven. Jantine heel veel geluk met jullie voorgenomen huwelijk!

12:

Samantha: “Laat me je beste dansmoves zien”

Dit was in een kroeg, dit werd tegen mij gezegd en ik durfde gelijk niet meer te dansen. Ik geloof dat ik 10 minuten na deze openingszin naar huis ben gegaan. De heer in kwestie ben ik gelukkig nooit meer tegen gekomen, anders zou ik door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte. Dit kan niet heren, ook niet als je hebt gedronken! Gewoon, nee.

slechte openingszinnen

11:

Lisa: “Hou jij ook van aardappels?”

Hij is leuk! Ik hou wel van zulke humor. Hij is wel slecht trouwens, maar dat mag de pret niet drukken.

10:

Linda: “Deed het pijn? Toen je uit de hemel viel?”

Ik kan me voorstellen dat je dan een reactie geeft als: “Nee, maar dit gesprek is nu al zo ongemakkelijk dat het pijn doet.” Het is gewoon zo’n zin dat je van je sokken wordt geblazen omdat hij zo slecht is. Nee. Gewoon, nee.

9:

Kelly: “Ik wou dat ik een koalabeertje was” …
“Hoezo?”
“dan zou ik je omhelzen als een boom”

Ok, haha. Tinder…

Ik zou hem blokkeren, en hard ook. Slecht, heel slecht.

8:

Nicky: Een jongen sprak mij een keer aan met: ‘Draag je die bril uit modieuze overwegingen of ben je inderdaad intelligent?’

Haha! Oef, wat slecht. Maar om dan te vragen “Draag je die bril uit modieuze overwegingen of zie je echt zo slecht?” is ook weer zo’n dingetje. Misschien had deze meneer wel een brillenfetish.

bad-157437_640

7:

Paula: “Mag ik vijftig tinten grijs met je naspelen?” 

Vijftig Tinten Grijs? De film of het boek? Ik moet bekennen dat ik het boek niet gelezen heb. De film heb ik ook niet gezien, maar van wat ik heb gehoord zijn ze beiden slecht. Ik zou heel hard weglopen bij de Vijftig Tinten Grijs vraag, omdat deze man blijkbaar niks beters te doen heeft dan vrouwenboeken lezen.

6:

Martijn: ”Heb je een stoel? Ik zie je wel zitten…”

Nee! Dit kan je echt niet maken. Dit staat gelijk aan zo’n t-shirt met een pijl naar het gezicht van de man waar bij staat “pretty ladies can sit here”. Dit krijgt de stempel “Niet oké.”.

5:

Miranda: ”Mijn naam is Stan en ik weet geen openingszin, maar jij hebt een opening en ik heb zin…” Tsja deze kreeg ik terwijl ik met Koninginnedag achter de kassa stond van de mcDonalds….

De meest gevreesde openingszin, en deze dame heeft hem gekregen. Hopelijk had ze een gevatte reactie voor hem. Zoja, dan zie ik hem graag terug in de comments!

4:

Samantha: “Mag ik je tongpiercing voelen?” 

Nee. Dat mag niet. Ik steek mijn tong namelijk niet in onbekende mannen. Maar dankjewel dat je het wel even vraagt en niet jouw tong ongevraagd in mijn mond steekt.

3:

@roosvonk: ” Ik wil wedden dat ik meer kan drinken dan jij”. Dit was in een sociaalpsychologisch onderzoek de minst effectieve.

Haha! En ik snap ook wel waarom. Een man die dit zegt is een creep, en een vrouw die dit zegt is niet aantrekkelijk als het haar echt zou lukken. Hij staat bij mij op drie, omdat ik vind dat de twee hieronder toch echt nog wat gekker zijn.

2:

@otteline: “Hee meisje! Meisje! Hou jij van borsthaar?” 

Ieuw. Als er iets is wat ik afstotelijk vind, zijn het harige mannen. Harige armen is prima, benen ook. Maar zo’n berenvel op rug en borstkas kan gewoon echt niet. En dan van alle vragen, van een simpele “Hoi! Hoe is het?” tot een “Hee, wil je eens wat met mij drinken?” wiltdeze meneer (tenminste, daar ga ik vanuit maar ja, je weet maar nooit) gelijk op zeker spelen en weten of zijn potentiële prooi wel van borsthaar houdt.

1:

@031Willems: “Geeft niet, ik val niet op uiterlijk”

Ouch. Ik wil @031Willems eigenlijk een hele dikke knuffel geven voor deze. Met recht een nummer 1, want dit is gewoon hard en pijnlijk.

 

Heb je er nog eentje die echt niet mag ontbreken? Zet hem dan in de comments.

 

5 reacties

 1. Nathalie | insideandout.nl

  Gatverdamme wat een zinnen zeg! Er is op mij eens een songtext afgevuurd uit de jaren 90 over hoe elke vent een goede vrouw verdiend; daar draaide mijn maag ook wel een beetje van om. Stiekem vind ik “kom je hier vaker” wel grappig, omdat het zo’n lekkere afgezaagde is maar ook een gesprek opent. Verder hoop ik echt dat elk weldenkend mens het liefst “hoi, hoe gaat het” gebruikt.

  Beantwoorden
  • Samantha

   Haha, ja dat is wel heel erg! Ik snap niet dat mannen niet kunnen begrijpen dat ze een vrouw veel blijer maken met een drankje en een “Hoi, hoe is het?”

   Beantwoorden
 2. sikkeprocee

  Ooh heerlijk! Ik heb zo gelachen om deze openingszinnen.
  Ik zag laatst ook een mooie op BNN.
  Een meisje loopt langs een jongen. De jongen vraagt of ze even zijn tas wil vasthouden. Ze doet dit. Vervolgens gooit hij een brok ijs op de grond en stampt deze kapot. Het meisje vraagt verbaasd wat hij aan het doen is. Hij: “Zo! Volgens mij is het ijs nu wel gebroken”.
  Ja.. Dan kun je mij opvegen.

  Beantwoorden
  • Samantha

   Hahaha Sikke! Dat is wel een hele goeie ja. En stiekem ook wel een beetje slecht. Heb jij openingszinnen die je gebruikt? En beter nog: werken ze?

   Beantwoorden
   • Sikke

    Een foute openingszin die ik wel eens gebruik is: “Kom je hier vaker?” Maar het erge is dat ik deze vraag stel, omdat ik serieus geïnteresseerd ben of ze vaker op die plek komt…
    Verder verschilt het enorm. Als ik een jongen wil versieren kijk ik hem alleen aan en dan heb je snel genoeg door of hij je ziet zitten of niet. Mannen zijn duidelijk.
    Vrouwen…. daar moet een complete paringsdans voor gehouden worden. Dan vaak een standaard “Hey, heb je ’t naar je zin? / Hoe ist? / Wat drink je?”

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.