Thee is al jaren één van de meest populaire drankjes ter wereld. Toch vinden we tegenwoordig in de ingrediëntenlijst van ”standaard” thee veel kunstmatige stoffen die ervoor zorgen dat de thee de smaak krijgt die op de verpakking staat. Zonde, vindt Vatille. Zij creëerden een webshop waar pure, fairtrade thee te bestellen is met aparte smaakjes. En dat is nog niet het enige: als bezoeker kun je je eigen thee samenstellen.
Een prachtig concept dat helemaal van deze tijd is.

Behalve het samenstellen van eigen smaken, kun je bij Vatille ook kiezen uit hun persoonlijk samengestelde favorieten die de leukste namen hebben: Sinaasappel Tango, Hip Hop Drop, Tropical Jungle en Sneeuwwitje zijn nog maar enkele voorbeelden.

Vatille: Zennnsationeel

Mijn voorkeur ging uit naar een thee die lief is voor mijn lichaam en me rustig maakt, want als je de hele dag met die editors van Lilyrose samen moet werken, word je natuurlijk helemaal gestoord. Daarnaast mocht mijn thee niet te veel cafeïne bevatten.

De smaak Zennnsationeel kwam in de buurt, maar de groene thee stond me wat tegen. ‘Geen probleem! We vervangen de groene thee voor witte thee, en zo krijg je weinig cafeïne binnen’ was het antwoord van de vriendelijke medewerkster. De mogelijkheden blijken eindeloos. Is het niet geweldig dat je thee kunt bestellen die compleet aan jouw eisen voldoet?

Nog geen anderhalve dag later vond ik een schattig pakketje in de brievenbus. Ik begon het enthousiast uit te pakken. Ook Droebel kon haar geluk niet op!

Tijd om te proeven!

Wanneer je het zakje openmaakt, word je overweldigd door allemaal geuren. De ingrediënten staan duidelijk op de achterkant van het zakje vermeld. Die van mij bevat: kamille, sinaasappel, valeriaan en witte thee. Daarnaast staat hier ook de houdbaarheidsdatum vermeld en er staat een korte gebruiksaanwijzing. Uitgebreide informatie over de thee kun je vinden op het kaartje dat ook wordt meegeleverd.

Ik kon niet wachten en wat duurt het dan lang voordat het water gekookt is en weer tot de juiste temperatuur is afgekoeld! Mocht je nog geen eitje hebben voor je thee, dan kun je de zakjes gebruiken die Vatille met de thee meestuurt. Ideaal!

Mmm…

De Zennnstationeel thee van Vatille smaakt verrukkelijk. Vooral de kamille en zoethout zijn heel erg goed te ruiken en te proeven, maar de thee is perfect in balans en alle ingrediënten komen tot hun recht. Door de toevoeging van zoethout, is de thee voor mijn smaak ietsje té zoet, maar dat komt omdat ik weinig suikers eet. Ik denk dat iedere gemiddelde Nederlander de zoetheid van de thee perfect zal vinden. vatille thee

Je kunt zo duidelijk proeven dat het om verse ingrediënten gaat en dat Vatille de thee met liefde heeft samengesteld. Het is een smaakexplosie en bij elke slok proef je iets anders. Ik ben blij verrast! Je hebt geen suiker of andere gekkigheid nodig, omdat de ingrediënten op zichzelf al voldoende zijn.

Zo proeft pure natuur dus en daar heb je geen andere toevoegingen voor nodig.

Zin in een kopje thee? Vatille geeft je 10% korting!

Vatille is zo lief om alle lezers van Lilyrose tot 20 juli 2015 10% korting te geven op hun aankopen bij Vatille. Een goed moment om jouw eigen thee samen te stellen of je te laten verrassen door één van de smaakcreaties van deze nieuwe webshop!

Gebruik de kortingscode: zomerthee

Nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter Vatille?
Je krijgt al je vragen beantwoord op www.vatille.nl 

 

 

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.