Soep is altijd, maar dan ook altijd goed. Zelf soep maken is leuk, maar kan tijdrovend zijn. Gelukkig heeft de supermarkt daar een oplossing voor: soep uit blik, soep in zakken en zelfs oplossoep. Een beetje water toevoegen en klaar is kees.

Sommige van die snelle-hoef-je-alleen-op-te-warmen soepjes zijn helaas niet zo goed voor je. Iets met veel zout enzovoorts, máár, daar is een oplossing voor: Skinny Soep van Kathryn Bruton. Een boek over soep en waar je nog dieetmatig mee weg kan komen ook.

Maar of dat laatste nu zo interessant is

skinny-soep-1

Skinny?

Bij de titel moest ik wel even nadenken, want is soep sowieso niet heel licht? Het zijn meestal de broodjes (met roomboter, hmmm) die als ‘boosdoener’ fungeren. ‘Skinny’ is nu eenmaal een term die verkoopt en als daar ‘soep’ achter staat, is de rest van de titel wat mij betreft al snel vergeten.

Om volledig te voldoen aan de trends, is er wel een heel hoofdstuk gewijd aan ‘superfoodsoepen’. Dat klinkt hip, maar je wordt niet doodgegooid met ingrediënten waarvan je de naam amper uit kunt spreken. De superfoodsoepen bestaan met name uit normale, gezonde en vooral lekkere producten. Quinoa is geen must voor een voedzaam maaltje, gelukkig maar.

Behalve soep staan er ook een heleboel andere recepten in het boek. Denk aan lekkere hapjes voor bij de soep en er is zelfs een recept voor een ontbijtje. Aan inspiratie geen gebrek.

Tot nu toe is mijn persoonlijke favoriet de champignonsoep met pit, maar ik kan niet wachten tot ik een excuus heb om de katersoep uit te proberen. Een liefhebber kan zijn hart ophalen met dit boek en als extra bonus staat het boek boordevol mooie foto’s. Het oog wil per slot van rekening ook wat. Maar doe me een lol, ga alsjeblieft geen calorieën tellen. Geniet gewoon van de soep en als daar een warm broodje met roomboter bij past, dan is dat het zeker waard.

skinny-soep-2

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.