Lush is een bedrijf dat zich bezighoudt met het diervriendelijke en duurzame cosmetica. De keten werd in 1994 opgericht en kreeg ik 1995 de naam Lush. Wereldwijd zijn er zo’n 800 stores en samen met Esther bezocht ik de Lush Store in Den Haag.

Aan de medewerkster stelde ik de volgende vraag:

Welk Lush product moet ik aanschaffen voor mijn dreads?

Ik kreeg een zwart flesje met ‘Sea Spray’ erop in mijn handen gedrukt. Zelf was ik mijn haar met Dode Zee shampoo van de Tuinen, dus ik kon de link naar een Sea Spray wel leggen. Zout maakt het haar stug en geeft het volume.

Sea Spray Lush 1Sea Spray Lush 2

De medewerkster van Lush haalde de dop van de spray af en liet me eraan ruiken. De geur kon ik niet plaatsen, het enige wat ik dacht was: hippie winkel.
De geur van de Lush Sea Spray is een combinatie van zoet en houtig. Helemaal mijn geur en alleen daarvoor zou je het al in je haren spuiten.

Daarnaast is het natuurlijk heel fijn om dreads te hebben die super lekker ruiken. Niet in de laatste plaats om de vooroordelen over dreads weg te nemen. Nog regelmatig krijg ik opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd dat dreads vies zijn of dat mensen met dreads vies zijn, omdat ze hun haar niet verzorgen. Mensen lijken voor het gemak even te vergeten dat dreads juist meer verzorging en aandacht nodig hebben, dan een ander kapsel.

Before

Mijn dreads zijn gekleurd en de dag hiervoor gewassen met de Dode Zee shampoo van De Tuinen. Deze shampoo kan ik iedereen trouwens aanraden, maar er zit wel een vreemd luchtje aan. Hier de foto’s voor het gebruik van de Lush Sea Spray.

Lush Sea Spary review 1Lush Sea Spary review 2

Lush Sea Spray review 4Lush Sea Spray Review 3

Gebruik

Op de gebruiksaanwijzing staat het volgende: Spray op je droge haren om te verstevigen of overdag tussendoor, voor wat extra VaVaVoom.
Nou! Daar gaan we dan. Van de medewerkster van de Lush store kreeg ik nog het advies om niet te dicht op het hoofd te spuiten, want er schijnt een behoorlijke straal uit te komen.

Je hangt je haar op de kop en sprayen maar!

After

Wat een heerlijke geur! Jongens! Dit is de beste geur die ik ooit in mijn leven heb geroken. Als we nou allemaal even stoppen met onzinnige uitvindingen doen en gewoon een computer maken die ook geur kan overbrengen naar een andere computer, dan hadden jullie kunnen meegenieten. Ik weet nu al dat ik nóóit meer zonder deze spray wil.

De medewerkster van Lush zei dat mijn dreads er ook een stuk voller door zouden worden, maar dat zie ik zelf niet zo terug. Wat ik wel merk is dat mijn haar binnen een paar minuten mega stug is en dat is voor dreads heel erg goed! Ik zag nog wel wat kleine zoutrestjes op mijn dreads zitten, maar daar had de medewerkster mij ook voor gewaarschuwd. Daarom mag ik de spray ook niet te vaak gebruiken (max 2x per week) omdat het zout anders in de dreads blijft zitten.

Lush 1 Lush 2

Conclusie:

Als ik nog steeds mijn enorme bos met haar had gehad, was dit product één van mijn favorieten geweest. Het ruikt zó lekker en ik weet zeker dat het mijn haar enorm veel volume had gegeven. Met mijn dreadjes is dat nog niet helemaal het geval, maar oh wat ruikt het heerlijk!!

Oké, Samantha en Marit hadden gelijk: Lush producten zijn te gek.

Die geur!!! <3

 

Review: Lush Sea Spray
Geur10
Prijs/kwaliteit verhouding8.5
Doet ie wat ie belooft?6.5
Plus:
  • Perfect voor dreads
  • DIE GEUR!!
Min:
  • Je mag 'm niet te vaak gebruiken
8.3Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0.0

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.