Hier is het verhaal: Ricardo attendeerde mij toen Lilyrose net een maand bestond op een product van Essence. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van Essence, maar dat is niet waar dit verhaal over gaat. Ik heb namelijk altijd problemen met mijn nagellak, omdat ik het geduld niet heb om het te laten drogen. Iemand zei ooit tegen mij dat het drie uur duurt voordat de nagellak helemaal uitgehard is.

Dat is belabberd. Drie fucking uur om nagellak te laten drogen. In die tijd kan je verdomme een 5 gangen menu voor 60 mensen bereiden (als je niet net je nagels gelakt hebt). De nagellak is natuurlijk na een kwartier/half uur al redelijk droog, maar dat betekent dus niet dat de nagellak ook blijft zitten.

Ik heb vaak de fout gemaakt om met mijn handen door mijn haar te gaan, waarop ik vervolgens de nagellak uit mijn haar moest peuteren. Hoe het toch in hemelsnaam mogelijk is dat het in je haar wel binnen 1 seconde muurvast zit blijft mij een raadsel.

Oplossing: Essence Quick Dry Topcoat

Esscence Quick Dry Review

Een piepklein potje met doorzichtig spul. Deze heb ik – vanzelfsprekend – bij Kruidvat gehaald en als ik me niet vergis was hij €1,79. Ik heb de bon weggegooid, dus het kan ook zijn dat ik er een paar cent naast zit.

Nu komt het goedje niet met een gebruiksaanwijzing, dus het is wederom spannend voor me. Ik zie het namelijk zo: Als ik nu nagellak op smeer en er vervolgens met een ander kwastje overheen ga, dan gaat die nagellak er dus weer af. De enige informatie die ik krijg is ”extrem schnell”… Lezen jullie dit ook met een hele kwade Duitse toon?

Extreem snel dus. Ik zal verder niet uitweiden over het feit dat er ook hier behoorlijk wat informatie ontbreekt. Wat is dan extreem snel? Het potje? Het doorzichtige spul? En wat is de definitie van extreem? Shit, nu ben ik er toch over uitgeweid. We gaan verder.

Ik heb meer informatie nodig

De website van Essence geeft de volgende informatie:

”hiermee kun je heel eenvoudig je favoriete nagellak of styling creaties fixeren – de doorzichtige toplaag droogt supersnel en geeft je nagels een indrukwekkende glans. het beschermt je nagellak onmiddellijk.”

Kunnen we ook geen zak mee, want nu weet ik nog steeds niet wat ik nou moet doen.  Ik begrijp ook niet waarom Essence vindt dat er geen hoofdletters gebruikt hoeven te worden. Deze productomschrijving is vast ”extrem schnell” geschreven.

Ik zocht een aantal reviews van Topcoat producten en daarin kwam naar voren dat er een aantal dingen zeer belangrijk zijn: Glans, snelle droogtijd, kleurvast, geen krimp, op te brengen op nog natte nagellak moet geen probleem zijn. Aha! Hier kunnen we wat mee, want het moet dus wél opgebracht worden op natte nagellak. Nou…. daar ga ik dan!

Review Essence Quick Dry Topcoat

Eerst breng ik natuurlijk de nagellak aan, dat is wel zo handig als je een product gaat testen dat over nagellak heen moet. Vandaag ga ik voor zwart. Ik voel me wel een beetje gothic.

Essence Quick Dry Topcoat review

Nou dat voelde als een race tegen de klok. Hoe snel je die topcoat erop moet knallen? Geen idee! Maar het is gelukt hoor. Ik vind het trouwens wel super vreemd dat ik met dit spul gewoon over net aangebrachte nagellak kan gaan, zonder dat het aan het borsteltje blijft plakken en zonder dat het de nagellak van zijn plaats haalt.

Gek spul!! En mijn hand wordt er blijkbaar ook tien keer witter van. Je hebt eigenlijk niets aan de foto, omdat het onzichtbaar spul is, maar ik wilde hem er toch even bijplaatsen.

Ik testte hoe ”extrem schnell” het product is en kwam tot de conclusie dat extreem niet een halve minuut betekent (nagellak naar de kloten), maar ongeveer 4 á 5 minuten. Dan is het product nog niet droog, maar dan kan je al wel aan je nagels zitten zonder het te verkloten.

Wat me trouwens opvalt is dat er nu dikke klodders ”bovenop” mijn nagels zitten. Iets wat niet zo gek is, want je brengt als het ware een tweede nagellak aan, maar die kan je dus niet zien. Met als gevolg dat je maar in het wilde weg wat aan het ouwehoeren bent met je nagels. Ach! Geeft niets, het werkt best oké.

Conclusie topcoat-2

Het werkt wel redelijk, maar ik vraag me af of het daadwerkelijk sneller werkt dan het gewoon laten drogen van nagels. Na 10 minuten raakte ik één van de nagels aan en toen stond er alsnog een mooie vingerafdruk in mijn nagel. Misschien ben ik ook wel ongeduldig. Daarnaast is een topcoat natuurlijk bedoeld om je nagellak langer te laten zitten en voor de glans en dat doet Essence Quick Dry Topcoat wel erg goed volgens mij.

Hebben jullie nog producten die jullie aanraden of getest willen hebben, laat het dan weten op de Facebook pagina! Ik wacht de komende drie uur op jullie berichtjes, aangezien ik die nagellak moet laten uitharden. Tabee!

Review: Essence Quick Dry Topcoat
Gebruikersgemak6.5
Resultaat5.5
Prijs/kwaliteit 7
6.3Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
8.6