Ik ben iemand die structureel op zoek is naar de beste tandpasta van de wereld en tijdens die zoektocht stuitte ik op Colgate Max white one Optic.

Wanneer je de klikdop opent dan valt de kleur direct op; het is blauw, smurfenblauw. Waarschijnlijk zelfs blauw van de neonblauwsmurf. De geur is mint, standaard, maar verfrissend. De tandpasta zelf is wat meer gelachtig qua structuur, maar komt verder over als reguliere tandpasta.

De smaak is heftiger dan de geur. In vergelijking met mijn oude tandpasta lijkt het alsof er Tabasco aan de mint is toegevoegd. Ook lijkt er meer schuimvorming, blauw schuim, want de kleur springt toch het meest in het oog, de gehele poetsbeurt lang.

Het meest tricky van de hele poetsbeurt komt direct na het feitelijke poetsen; het uitspugen van de tandpasta. Deed ik dat vroeger “normaal” en was er niets aan de hand, nu lijkt het alsof er een bom is ontploft in mijn, voorheen, witte fontein. Laat ik het beeldend maken; denk aan lolsmurf, die steeds cadeautjes brengt bij de andere smurfen. Zegt: “Hier een cadeautje” en vervolgens zich uit de voeten maakt. Binnen 3 seconden ontploft het cadeautje dat de nietsvermoedende smurf zojuist heeft aangenomen. Puur tekenfilm-terrorisme.

Toen ik in mijn fontein keek bedacht ik me ineens dat het plaats delict er zo uitgezien zal moeten hebben; werkelijk overal blauwe spetters, om een dikke klodder in het midden. Zelfs aan de muur… Het was een ongelofelijke ervaring. Note to self: voortaan minder achteloos-krachtig uitspugen. Het mond spoelen verliep zoals bij mijn oude tandpasta.

colgate-white-optic-2

Toch nog een laatste waarschuwing; was je mond goed af. Nee, niet een beetje half tam afspoelen, echt af wassen. Anders kom je er, een paar uur later, achter dat je er de hele ochtend bij loopt alsof je zojuist, na 3 uur, van onder het ijs bent gered bij Bolsward na het jammerlijk niet uitrijden van de Elfstedentocht. Mijn lippen waren smurfenblauw, zonder dat dit net na het poetsen opviel.

Mijn lippen waren blauw, maar… mijn tanden waren wit!

Ik ben iemand die structureel op zoek is naar de beste tandpasta van de wereld en tot die tijd gebruik ik Colgate Max white one Optic. 

 

Over de auteur

In een onbegrijpelijke wereld doet hij pogingen om het voor zichzelf begrijpelijk te maken, hetgeen al moeilijk genoeg is. Humor is zijn redding; alles is humor, als je je maar lang genoeg verbaasd...

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.