Velen van jullie zijn vroeger weleens op vakantie geweest met de caravan, en sommige doen dat nog steeds. Meestal gaat de rit, zoals die van de meeste landgenoten, naar Zuid-Frankrijk of Italië. Je stapt de auto in en het vakantiegevoel begint. Alleen de weg naar dat vakantiegevoel toe is er vaak één met veel voorbereidingsstress. Ik ben mij eens gaan verdiepen in wat je allemaal moet doen om onbezorgd op vakantie te kunnen gaan met de caravan.

Juiste trekhaak

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar een goede trekhaak is wel zo handig tijdens een vakantie met de caravan. Bij Rameder kun je voor ieder automerk, bijvoorbeeld voor een Volkswagen, de juiste trekhaak aanschaffen. Het is hierbij belangrijk dat je een trekhaak hebt met de juiste kogeldruk en dat de caravan de maximale toegestane waarde niet overschrijdt. Op je kentekenbewijs of de constructieplaat op de caravan kun je aflezen hoeveel het maximale toegestane gewicht is dat aan lading meegenomen mag worden. Geen zin om je kentekenbewijs of constructieplaat te zoeken? Op RWD kun je ook kijken hoeveel gewicht jouw auto aan kan.

Oefening baart kunst

Zolang de auto-caravancombinatie onder de 4250 kg blijft, heb je geen speciaal rijbewijs nodig. Wel is het aan te raden om eerst te oefenen met een caravan achter je wagen voordat je de lange rit gaat maken. Hiervoor kun je de BOVAG Caravantraining doen waarbij je onder andere leert hoe je de caravan achteruit op z’n plaats zet, hoe je moet scharen en waar je op moet letten tijdens het spiegelen. Naast het leren manoeuvreren met de caravan, leer je tijdens deze training ook om kritisch naar de combinatie van je auto en caravan te kijken. Voor vertrek hoef je dan alleen nog deze checklist af te gaan.

Ready, set, go!

Belangrijk is dat je weet welke regels er verbonden zijn aan auto-caravancombinaties. Zodra je dit voor elkaar hebt, kun je gaan en staan waar je wilt. Lang leve het vakantiegevoel! Floortje kan je in ieder geval al een indruk geven met haar reis door Frankrijk met de camper.

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.