Vorig jaar kwam ik ze bij toeval tegen, Toms. Een leuk schoentje met een heerlijk voetbed. Die zomer hebben mijn Toms me overal naartoe gedragen: semi-casual op de werkvloer, door de stad in het weekend en als toetje mochten ze mee naar Rome. Daar hebben ze me van menige blaar gered. Toms zijn een uitkomst voor meisjes als ik. Want stiletto’s staan heel geinig, maar het wordt een grote grap als ik er ook daadwerkelijk een stap mee wil lopen. Hip en handig, my kinda shoe. En dan draagt Toms ook nog eens bij aan het goede doel.Toms2

Want hoe zit dat eigenlijk?

Toms is een bedrijf dat is begonnen vanuit een filantropisch oogpunt. Voor elk paar schoenen dat Toms verkocht, gaven ze een paar schoenen aan kinderen in nood. Vandaag de dag gaat het geven verder dan alleen schoenen. Toms zet zich in voor brillen, drinkwater en andere ontwikkelingsprojecten. Meerdere beroemdheden dragen hun steentje bij en de collectie van Toms wordt steeds uitgebreider. Behalve mijn hippe stappers zijn er nu ook sandalen, tassen, brillen en er is zelfs een trouwcollectie.

Kwestie van kiezen

Mijn liefde voor de schoentjes is groot. Dat ze hip zijn is een bonus. Hier kwam ik pas achter toen een leerling van mij in enthousiaste kreten uitriep hoe ‘gaaf’ mijn schoenen wel niet waren. Om geen modeflaters te slaan heb ik mijn jongere nichtje meegenomen om een nieuw paar uit te zoeken. Mijn trouwe stappers waren toch wel aan vervanging toe na het overmatig dragen van het afgelopen jaar. In de winkel waren er zoveel kleurtjes, zoveel modellen om uit te kiezen. Om maar niet in modepaniek te raken, heb ik gekozen voor de makkelijkste oplossing: ze gewoon allemaal passen. Uiteindelijk viel de keuze op de ‘Black on Black Women’s Canvas Classics’. Niet de beste zomerkleur, maar wel altijd goed. One for one, Toms for all. Dan ga ik ze nu even inlopen.

Tips

  • Voor allerlei informatie over Toms, de collecties en verkooppunten, check de site:
    http://www.shoptoms.nl/
  • Het is belangrijk dat je schoenen altijd past voor je ze aanschaft. Waar ik bij mijn oude Toms een maat 39 had, paste bij de nieuwe maat 40 beter. Elk model valt anders!
  • De tassen van Toms zijn ook zeker de moeite waard! Voor al het kleine grut, kun je ook portemonnees en make-up tasjes aanschaffen. Beide in prachtige printjes uiteraard.

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.