Ik zit naast hem. We kijken samen naar de mensen om ons heen. Als ik zijn blik volg, zie ik dat hij naar een meisje staart. Niet op een manier die mij jaloers maakt, want ik zie gelijk dat ze niet zijn type is. Maar er is iets dat hij niet helemaal kan plaatsen. Het meisje heeft een donkere huid en blauwe ogen. Dat op zich is al bijzonder, maar er is iets aan die ogen…

Meisjes spelen een spelletje, net als jongens. Vaak zijn ze er nog veel beter in, omdat ze precies weten waar je moet stoppen om het echt te laten lijken.

Sommigen betalen een fortuin om er altijd perfect uit te zien. Wat ze missen in hun genen, wordt goedgemaakt met plastic. Nephaar, nepwimpers, nepnagels, en dat alles afgemaakt met een dikke laag make-up. Alles om maar te verbergen wat er eigenlijk te zien is. Maar dat is slechts buitenkant. Sommige meisjes doen dat van binnen.

someecards

Deze meisjes zijn de ergste soort. Ze zijn altijd vrolijk, altijd positief, en zijn het altijd met je eens. Ze zijn lief voor hun mannelijke vrienden en er wordt een hoop geknuffeld en gehangen. Ze zijn zo lief, dat die vrienden gaat twijfelen aan of dit vriendschap is, of meer. En als hij dan verliefd wordt, weet het nepmeisje nergens van, natuurlijk. Nee, het was allemaal niet zo bedoeld, en je bent een hele goede vriend. Als een broer!

Maar de marteling stopt daar niet voor de arme sukkel.

Het meisje wil namelijk heel graag die vriendschap behouden. Dat is niet zo gek, want iemand om je heen hebben die je op handen draagt, geeft een enorme egoboost. Hij mag mee shoppen, waarbij er ook toevallig wat lingerie wordt gepast, ze gaan samen lunchen en naar het strand om ‘uit te waaien’. En dat gaat natuurlijk het beste bij zonsondergang. Ondertussen deelt ze lief en leed met hem. Hij is de gay best friend die op vrouwen valt. Het is net een relatie, maar wel puur platonisch.

Zo blijft hij in de friendzone. Hij wordt in de waan en op het randje van de wanhoop gehouden door een meisje dat niet zichzelf is. Ze is namelijk niet zo lief als ze zich voordoet. Iemand doelbewust aan het lijntje houden is helemaal niet lief. Maar hij moet denken dat ze lief is, anders is de betovering verbroken, gaat hij misschien op zoek naar een meisje waar hij wél een relatie mee kan hebben en is zij weer alleen.

Ze is perfect, denkt hij. Het is alsof zij voor hem gemaakt is. Dat is ook zo, dat heeft ze zelf gedaan.
Hij ziet het niet, want ze speelt het goed. Echt en nep is soms bijna niet te onderscheiden.

Het meisje met de blauwe ogen kijkt onze kant op. Ze had zelfs mij even voor de gek gehouden, maar nu zie ik het. ‘Ze heeft gekleurde lenzen in,’ zeg ik.
Hij zucht. ‘Oooh…’

 

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.