Soms is het goed om je blikveld te vergroten. Nu ik het halve assortiment van Lush in huis heb, werd het tijd om verder te kijken. Wat heeft de wereld aan natuurlijke producten mij nog meer te bieden? Ik kwam uit bij Natura Siberica en in dit artikel ga ik je alles vertellen over dit merk.

Natura Siberica

De naam verraadt het eigenlijk al een beetje. Het merk werkt met natuurlijke ingrediënten uit Siberië en het Verre Oosten. Zo zul je allerlei wilde kruiden, grassen en planten in de producten terugvinden. Alvast een tipje van de sluier, dit ruik je ook wel aan de producten!

Met een beetje fantasie zie je deze vrouwen al de kruiden plukken voor jouw shampoo…

Natura Siberica wordt geïmporteerd door Liever Groen.

Dit bedrijf is helemaal into de natuurlijke cosmetica. Zij kijken verder dan de ingrediënten door ook aandacht te besteden aan samenwerkingen tussen beautybedrijven en maatschappelijke organisaties. Voor NS betekent dit dat lokale stammen ingezet worden voor het oogsten en plukken van ingrediënten. Op deze wijze kunnen zij voorzien in eigen levensonderhoud en daarnaast blijft cultureel erfgoed bewaard. Zoals ze zelf zeggen: “Een mooi voorbeeld van een maatschappelijk verantwoorde onderneming.”

Liever Groen heeft een heel duidelijk maatschappelijk doel en wil dit ook graag naar de consument overbrengen. Ze wil graag dat de consument wat bewuster gaat kijken naar haar aankoopgedrag. Het doel hierbij is dat consumenten blij worden van de koppeling tussen hun aankoop en een maatschappelijk doel. Op die manier heb je twee vliegen in één klap! Dat is eens iets anders dan Greenpeace steunen…

Een belangrijk aspect aan NS is dat het echt betaalbaar is. Liever Groen streeft naar betaalbare, kwalitatief goede en veilige cosmetica. En betaalbaar is het absoluut, maar hierover later meer!

Producten

Natura Siberica heeft een uitgebreid assortiment aan producten voor haar, gezicht en lichaam. Elk type product is vervolgens weer gespecificeerd op haar- of huidtype. Je vindt er shampoos, conditioners, dagcrèmes, bodybutters, douchegel en nog meer. Om een beeld van alle producten te krijgen, wil ik je vooral aanraden de website eens te bekijken!

Wat kenmerkend is voor de producten is dat ze minstens 95% plantaardige ingrediënten bevatten. Verder zijn er gecertificeerde organische extracten en oliën gebruikt. Daarnaast zijn de producten vrij van petrochemische producten (producten verwerkt uit aardolie), siliconen, parabenen en synthetische kleuren (kleurstoffen).

Voor de mannen heeft Natura Siberica een stoere mannenlijn ontworpen. Zwarte verpakkingen met gouden accenten en dierenkoppen. Ja mannen, jullie kunnen er niet meer onderuit! Deze producten zien er nonchalant genoeg uit om te kunnen gebruiken zonder je schuldig te voelen.IMGP1128-1

Om een geweldig beeld te krijgen van de ingrediënten die gebruikt worden, moet je hier eens kijken. Elk hart van een natuurliefhebber zal spontaan sneller gaan kloppen.

Samples

Ik heb een drietal producten ontvangen om te proberen voor ik dit stuk ging schrijven. Uiteraard was ik erg benieuwd naar de producten! Zoals je misschien al hebt gelezen, heb ik al een aantal producten van Lush. Zij werken ook met natuurlijke producten, maar toch kreeg ik de indruk dat Natura Siberica dit net iets beter aanpakt.

Volumeshampoo

Allereerst ontving ik een volumeshampoo voor alle haartypen. Deze fles van 400 ml kost €11,95. Ik heb hem bij mijn vriend in huis staan, zodat ik hem ieder weekend kan gebruiken. En iedere week kijk ik hier stiekem toch weer naar uit. Wat een heerlijke shampoo!

De shampoo voelt heel prettig aan. Als je een shampoo van een ‘regulier’ merk hebt, voel je vaak duidelijk de glibberige, synthetische ingrediënten. Geloof me, zeker als je een shampoo als deze hebt gebruikt, voel je dat verschil echt! Deze shampoo voelt alles behalve glibberig aan. Het is een volumeshampoo en dat voel je al bijna als je het tussen je handen opschuimt.

Je merkt het: ik ben weg van deze shampoo! Hij ruikt subtiel kruidig, een geur waar mijn hersenen heel even van lijken te ontspannen (en dat doen ze niet zo vaak). Je hebt er niet veel van nodig en het schuimt als de beste. Zeker als je je haar twee keer wast, wat bij mij vaak wel nodig is door de haarlak die ik gebruik.

Anti-stress douchegel

Verder ontving ik ook een douchegel. Ik koos voor de anti-stress, wie kan zoiets nu niet gebruiken? De paarse fles sprak me direct aan, omdat het me aan lavendel deed denken. Toen ik bij de ingrediënten keek, bleek er ook lavendelolie in te zitten. De Siberische valeriaan moet me dan helpen te ontstressen, ik ben benieuwd.

De douchegel werkt met een pompje, dat is wel prettig. Zo kun je het makkelijk doseren, zonder uit te schieten. Hij schuimt redelijk goed, waardoor je er niet veel van nodig hebt. Verder ruikt hij echt heel erg lekker en voelt heel zacht aan op de huid! Geen bloemetjesgeur die je beter aan je oma kan geven, maar subtiel. De geur is precies goed.

Als je wilt ontstressen, moet je hier wel echt even bewust mee bezig zijn. Het is geen wondermiddel waarvan je gelijk stressvrij wordt. Ik ben te nuchter om te geloven dat deze douchegel een anti-stress werking heeft, maar ik denk dat de geur je wel kan helpen om even te relaxen. Voor €6,95 voor 400ml koop ik deze zeker weer om nog lange tijd te gebruiken!

Dagcrème

Als laatste ontving ik een dagcrème voor de vette en gecombineerde huid. Ik ben dol op het testen van nieuwe gezichtsproducten, dus ik was erg nieuwsgierig naar deze crème. Hij komt in een pompflesje, dat prettig doseert en daarnaast ook nog eens hygiënischer is.

De crème is best apart. Als hij uit het flesje komt, lijkt het een redelijk dikke crème, maar als je hem eenmaal uitsmeert op je gezicht blijkt dit niet zo te zijn. Je kunt dan met een klein beetje crème een flink gedeelte insmeren doordat hij dan lijkt te verdunnen. De crème laat een mat gevoel achter, wat erg prettig is voor de vette snoetjes onder ons.

Toch ben ik niet helemaal tevreden over deze crème op de langere duur. Gedurende de dag wordt hij toch vetter op mijn gezicht, waardoor de foundation niet lekker op mijn gezicht blijft zitten. Erg jammer! Want de eerste indruk van de crème was erg goed. Ik gebruik de crème nu met name ’s nachts, want dan vind ik het niet erg als mijn gezicht vetter wordt.

Buiten het feit dat het bij mij de vettigheid niet tegenhoudt, is het wel een prettige crème die ook voor een gevoelige, vettere huid geschikt zal zijn.

Waar te koop?

Ze zijn nog opzoek naar salons en (web)winkels die hun producten willen verkopen. Tot dat moment zijn de producten van Natura Siberica zijn te koop op hun website. Vanaf €35,- is de verzending gratis, anders betaal je hiervoor €6,50.

Ben je opzoek naar betaalbare beautyproducten met natuurlijke ingrediënten? Dan moet je absoluut eens rondneuzen in hun webshop! Er is werkelijk voor ieder wat wils.

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.