Ik staar naar je terwijl je in een hoog tempo de boontjes een voor een op je vork prikt en naar je mond brengt. Zachtjes bewegen je kaken ritmisch heen en weer. Je ogen licht samengeknepen, zoals je altijd doet tijdens het eten. Alsof je op deze manier je smaakpapillen nog beter de kost kan geven. Je geniet zichtbaar. Jij geniet met alle vezels in je lichaam. En ik? Ik geniet van de aanblik.

Je bent het type dat doordeweeks een goedzittend pak draagt. Mensen een stevige hand geeft en recht in de ogen kijkt. Je hebt een vriendelijk en smal gezicht. Je ruige doch goed bijgehouden baardje maken je een knappe man. Je bent als een kameleon. Zonder jezelf daarin te verliezen of je anders voor te doen, pas jij je aan aan je omgeving en gesprekspartners. Je bent daarin heel geduldig en voelt feilloos aan welke rol je kan innemen. Luisteraar of vrager, die rollen passen je allebei.

Ik zie voor me hoe je mondhoeken omhoog krullen en je spierwitte tanden getoond worden aan de buitenwereld als je schik hebt. En dat heb je vaak. Mensen entertainen. Dat is iets wat je graag doet. Jij bent degene die mij laat ervaren dat liefde sterker is dan wat dan ook. Jij laat het toe dat ik mezelf kan zijn in mijn meest pure vorm. Jij en ik, samen bewandelen we ieder ons eigen pad.

De laatste boontjes brengt je naar je mond. Je kaken komen tot stilstand en je kijkt mij net iets langer aan. Mijn gedachten komen abrupt tot stilstand. Ik voel me betrapt. Ik heb je net secondenlang ongegeneerd geobserveerd. Je knijpt je ogen opnieuw samen en schenkt me een glimlach, jouw glimlach. Een glimlach waar ik nooit genoeg van krijg. Het is een blik die mij kan ontroeren en opvrolijken tegelijkertijd. Een blik die ervoor zorgt dat ik me thuis voel.

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.