Een bezoekje aan Peru gaat voor veel mensen samen met een bezoekje aan de Inca-stad Machu Picchu. Inmiddels is de ‘Unesco World Heritage Site’ zo populair geworden, dat bezoekers met ingang van 1 juli 2017 de verborgen stad alleen in shifts mogen bezoeken.

De reden waarom Unesco World Heritage alleen nog in shifts bezocht mag worden, is simpel: het historische heiligdom van Peru moet beschermd worden. Goed inititatief!

Inca-stad Machu Picchu

Machu Picchu ligt aan de oostzijde van het Peruaanse Andesgebergte en wordt gezien als één van de best bewaarde Inca-steden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tot één van de zeven moderne wereldwonderen behoort. De verborgen stad ontving van de Peruaanse regering de juridische status van beschermd natuurgebied in januari 1981. Het wereldwonder kreeg het kenmerk 001-81-AA, historisch heiligdom in Machu Picchu, in de Urubamba provincie, regio Cusco.

Machu Picchu

De afgelopen jaren wisten steeds meer toeristen de ‘geheime stad’ te vinden met als gevolg beschadiging van het indrukwekkende bouwwerk. Reden genoeg voor het Directoraat van Cultuur van Cusco om hier iets aan te doen en er voor te zorgen dat volgende generaties van deze bijzondere stad kunnen blijven genieten.

Waar houd je vanaf nu rekening mee?

De archeologische betekenis van Machu Picchu is enorm en het is van belang dat de schat beschermd wordt. Daarom kunnen bezoekers met ingang van 1 juli de historische Inca-citadel in twee shifts bezoeken: ’s ochtends en ’s middags. De eerste groep kan van 06:00 uur tot 12:00 uur (pff, vroeg man!) een bezoek brengen aan de Inca-stad, de tweede groep van 12:00 uur tot 17:30 uur. Reserveringen en verkoop van tickets voor deze nieuwe shifts kunnen vanaf 1 juni worden gemaakt. Reeds gekochte tickets voor de maanden juli-december blijven natuurlijk gewoon geldig.

De implementatie is goedgekeurd door het Ministerie van Cultuur en beantwoordt de naleving van de verordening inzake duurzaam gebruik en toeristisch bezoek voor het behoud van de Llaqta (‘Inca-stad’) Machu Picchu.


Voor meer informatie kijk je op Peru.Travel 
Nog geen zomervakantie geboekt? Op de website vind je tevens hele toffe must visits en kun je nog meer prachtige dingen van Peru ontdekken. Aanrader!

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.