Iemand de liefde verklaren doe je zo:

  1. Besluit op een compleet willekeurig tijdstip dat je het moet vertellen
  2. Vertel tegen een vriend(in) die bezopen is, dat je dat gaat doen, zodat hij/zij kan bevestigen dat het een héél goed idee is
  3. Loop dertig minuten door de stromende regen naar zijn huis (het moet wel regenen, anders is het niet romantisch)
  4. Bel aan
  5. Sla volledig dicht en verzin een smoes waarom je rond zo’n belachelijk tijdstip voor zijn deur staat

‘Hoi. Ja! Hallo. Ik… uhm.’ 1

Wil met je trouwen. Of in ieder geval even met je knuffelen, om te beginnen. Ik denk dat we hele mooie baby’s krijgen en dat we alvast moeten oefenen hoe we die het best kunnen maken. Dan kan er niets meer verkeerd gaan op het moment dat we besluiten dat we mooie baby’s moeten krijgen.

‘Ik ben mijn sleutels kwijt en ik dacht, misschien liggen ze hier.’

DMDMF kijkt me geërgerd aan. Het valt me op dat hij helemaal geen shirt draagt en ik zie dat ik hem, in al mijn hysterie, heb wakker ge-deur-belt. Met moeite blijf ik omhoog kijken. Ik mag niet afdwalen naar zijn lichaam. Zijn ogen zitten hoger en dáár moet ik naar kijken. Dat weet ik wel.

Hij gebaart dat ik naar binnen mag gaan, maar zegt nog steeds geen woord.

In zijn woonkamer kijk ik een tijdje rond en dan haal ik mijn schouders op: ‘Nah! Gek! Hier liggen ze ook niet.’

DMDMF is inmiddels al op de bank geploft en gaapt uitgebreid. Hij wil me weg hebben, dat is duidelijk. En hij wil me niet alleen nu weg hebben, maar waarschijnlijk voor altijd. Dat snap ik. Ik zou ook niet bevriend willen zijn met een middenindenachtdeurbeller.

‘Sliep je al trouwens?’ Ik laat mezelf voorzichtig naast hem op de bank zakken. Hij volgt iedere beweging die ik maak. Hij zal wel balen dat ik nu ook nog ga zitten en mezelf bij hem uitnodig, maar tot mijn verbazing begint hij te lachen.
‘Sommige mensen slapen om half vijf. Dat is verstandig, omdat ze vaak om half zeven alweer moeten opstaan.’
‘Maar morgen ben je vrij! Zullen we nog even de kroeg in?’

Ja joh, natuurlijk!

DMDMF wil vast de kroeg in, nadat hij al vijf uur heeft geslapen. En daarna wil hij vast en zeker ook ontbijten bij de Hema en een wandeling maken door het park. keys-24282_640

‘Nee. We gaan je sleutels zoeken.’ Hij staat op en ik volg hem automatisch.
‘Kom eens hier.’ Hij strekt zijn armen naar me uit en kijkt me lief aan. Ik weet het zeker. Dit is hét moment. En het is nog romantischer, want nu gaat hij mij de liefde verklaren en dan kan ik zeggen dat ik hem ook leuk vind! Het wordt perfect.

Ik loop op hem af, hij knuffelt me en daarna kijkt hij me ernstig aan. Ooh boy! Hier komt het. Hij had kaarsen moeten aansteken. Of iets in die richting. Iets waardoor ik zou kunnen vertellen dat onze eerste zoen het meest romantische moment van mijn hele leven was. Ik adem diep in en kijk naar hem op.

‘Jacky, je moet echt beter op je spullen gaan letten. Je mag hier slapen. Ik heb een bank. Maar daar krijg je je sleutels niet mee terug.’

Ik zet snel een stap naar achteren.

‘Oh neeeee joh! Doe niet zo gek. Ik kwam niet voor een slaapplaats ofzo.’ De grond lijkt ineens het meest interessant om naar te kijken. ‘Ik was benieuwd of ze bij jou lagen, maar ik ga nog even terug naar de kroeg. Het komt altijd goed met mij, dat weet je toch!’

Ik maak me uit de voeten en doe een soort van huppel-loopje naar zijn voordeur. Het is hetzelfde loopje dat ik heb wanneer ik over een zebrapad moet en er allemaal auto’s op me wachten. Dan huppel-loop ik ook.

‘Nou! Bedankt hé. En sorry dat ik je wakker heb gemaakt. Maar vanaf nu ben je van me af, want ik ga uhm… Verhuizen! Dat wist je al. Maar nouja. Dan weet je zeker dat er niet iemand middenin de nacht aan je deur staat. Of niet zeker, maar ik ben het dan in ieder geval niet. Ik ga naar Velp. Dat ligt vlakbij Arnhem. Er lopen ook hertjes. Je moet eens langskomen! Of niet… Het is een eind. Ik kan me voorstellen dat je dat er niet voor over hebt. En waarschijnlijk verlies ik daar mijn sleutels ook en dan kunnen we allebei niet naar binnen. Ook onhandig. Nou! Ik spreek je later. Denk ik. We zien wel. Daag! En sorry nog een keer!’

Ik sla de deur dicht

Dit is de reden waarom vrouwen dit nooit doen. Tenzij je Julia Roberts bent en in Notting Hill speelt. Maar ik ben Julia Roberts niet. En als ik al in Notting Hill zou spelen, dan was ik Spike geweest, niet Julia Roberts.

maxresdefault

De schaamte kan ik met geen mogelijkheid minder maken. Ik wil zo snel mogelijk verhuizen en doen alsof ik niet langer besta. De enige keer dat ik nog wil bestaan, is het moment dat hij besluit mij een serenade te brengen, terwijl hij omringd wordt door hertjes.

Dat wordt het meest romantische moment uit mijn hele leven.

Hoe verklaar je iemand de liefde?

  1. Blijf na twaalf uur en een paar drankjes gewoon lekker op de plaats waar je bent.
  2. Luister niet naar een dronken vriend.
  3. Wacht tot de man in kwestie zelf de liefde komt verklaren
  4. Klaar.

 

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.