Wat kan het leven van een vrouwelijke student soms toch verrassend gecompliceerd zijn. Van jaloerse perikelen tot een huisgenoot die overlijdt. In het boek Verslingerd gebeurt het allemaal.

Eerder kon je al een recensie lezen over het boek Verkikkerd van Lisette Jonkman. Verslingerd is het vervolg hierop.

Verhaal in het kort

Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk…?

Ondertussen kampt Lucy met een lichte social mediaverslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen.

Hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Lezen!

Ook dit keer las ik het boek bijna in één ruk uit. Waar Verkikkerd eindige aan het begin van de zomervakantie, daar gaat Verslingerd verder na de vakantie.

Het boek begint middenin een gesprek tussen Lucy en Kikker, waardoor je je aandacht er direct bij moet houden. Dit vind ik een positief punt, een lekker vlot begin van het boek. Het heeft ook geen inleidend stuk nodig, want dat was boek één al.

Ook dit keer staat het boek vol grappige stukjes. Een zin was zó grappig dat ik spontaan de slappe lach kreeg. Als rasechte beelddenker, zag ik het direct voor me!

image

Eindoordeel

Dit boek is, als vervolg op Verkikkerd, een echte aanrader. Anders dit keer is het feit dat er toch enigszins onverwachte wendingen in het verhaal zitten.

De jaloerse houding van Lucy heeft haar al aardig wat strubbelingen opgeleverd in haar relatie met Kikker. Nu zangeres Laura in beeld komt lijkt dit een concurrente te worden van Lucy. De verwachtingen die ik ontwikkelde bij het lezen, bleken toch anders uit te pakken. Leuk!

Naast dat ik de slappe lach kreeg, heb ik ook mening traantje laten lopen toen een van de personages overleed. Dit zegt naar mijn idee wel iets over de schrijfkunsten van Lisette. Je leeft van begin tot eind mee met het verhaal.

Kortom, als je Verkikkerd gelezen hebt dan moet je Verslingerd wel lezen!

Stiekem hoop ik dat er nóg een vervolg komt over Lucy, Kikker en alle andere mensen. Het is gewoon heerlijk om de chaotische levens van een groep studenten te volgen. Zo ontsnap je ook even aan je eigen chaotische leventje.

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.