Maak het jezelf comfortabel op de bank, sla – lekker cliché – een dekentje om en trek jezelf terug met een paar hele fijne boeken. Tijdens de kerstvakantie mag je je afzonderen, de gordijnen dichtdoen en gewoon lekker lezen. Met deze boekentips helpen we je graag een eindje op weg.

In het land van de koraalboom In het land van de Koraalboom

Hoewel ‘In het land van de koraalboom’ zich afspeelt in het Argentinië van de negentiende eeuw, is het een perfect boek om in te verdrinken. Hij is dik hoor! In bijna 600 pagina’s word je meegenomen in het leven van Anna en haar vriendin Victoria die beiden een compleet ander leven opbouwen in De Nieuwe Wereld. Anna is straatarm en Victoria bezit een enorm landhuis met al het land dat er omheen ligt. Beiden verwachten ze na een overtocht vanaf Duitsland het geluk in Argentinië te vinden, maar dat geluk laat heel erg lang op zich wachten.

Een mooi boek waarin twee werelden gecombineerd worden.

Bridget Jones’ Diary fielding

De twee delen van Helen Fielding’s ‘The Diary of Bridget Jones’ kennen we vooral van de film. Maar wist je dat het boek nog veel beter is? Schaf beide delen aan in het Engels en je ligt gegarandeerd krom van het lachen. Voor zo ver het kan is deze boekenreeks nóg beeldender, grappiger en onhandiger dan de films en wat is er nou leuker dan lachen om het leven van iemand anders?

Een hele fijne feel good reeks die je binnen een middag uit hebt.

De taarten van Marie

Nog zo’n boek dat je gewoon lekker kunt lezen, zonder te veel na te hoeven denken. De taartenTaarten van Marie gaat over een gezellige, mollige dame die haar hele leven draaiende probeert te houden, maar dat pakt allemaal niet zo goed uit. Marie ergert zich kapot aan haar perfecte buurvrouw die van alles bakt, maar als Marie zelf een geweldig kookboek krijgt heeft ze de smaak snel te pakken en raakt ze aan het bakken.

Hilarisch, knus en zeer geschikt om tijdens de vakantie te lezen. Ook een aanrader voor iedereen die van koken en bakken houdt.

Vals Alarm

Marelle Boersma heeft met Vals alarm een prachtig, waargebeurd verhaal vertaald naar een boek. In Nederland zijn er jaarlijks veel gevallen van een ‘vals vals_alarm_def111alarm’ in de jeugdzorg. Kinderen worden zonder pardon uit huis geplaatst, terwijl de feiten niet goed worden gecheckt. Tijdens dit boek vreet je jezelf op van spanning. Alle conflicten voelen levensecht aan. Je gaat zo ontzettend meeleven met de hoofdpersoon die in een uitzichtloze en oneerlijke situatie lijkt te zitten.

Vals alarm is spannend en het boek is met geen mogelijkheid weg te leggen.

Het leven is te kort om cakejes te glazuren

Hebben we deze al eens voorbij laten komen op Lilyrose? Zo niet: Schande!
”Life’s too short to frost a cupcake” staat al jaren bovenaan de lijst van must read chicklits.life Ook dit boek leg je niet gemakkelijk weg, sterker nog: Je hebt helemaal geen reden om het weg te leggen.
Als Alice plotseling, tijdens de ergste dag van haar leven, haar droombaan in Amerika aangeboden krijgt, begint ze aan een nieuw avontuur. Helaas heeft niemand haar ingelicht dat het in haar nieuwe stad maar om één ding draait: de jaarlijkse wedstrijd om ”beste cupcake glazuurder” te worden. Alice besluit om niet deel te nemen, maar zo makkelijk komt ze er niet vanaf.

Lezen! En daarna nog een keer. En daarna nog een keer.  Dit boek verveelt nooit.