“Romy, kun je voor mij het Wilhelmus scheten?”

Ik meen het oprecht, dat is wat ze gezegd had: “Romy, kun je voor mij het Wilhelmus scheten?” Precies die woorden, en ik zou er nooit over durven liegen. Ik ben namelijk een ontzettend braaf meisje, nog nooit een snoepje gestolen bij de Jamin, en bij een leugen, de waarheid er maar meteen achteraan roepen (en zo’n honderdmaal mijn excuses aanbieden). En ik hoop dat u ook zo iemand in uw leven heeft, een individu dat dat soort vragen stelt.

Het exemplaar waar ik over spreek is al een aantal jaren mijn beste vriendin. En ik vind dat ik dat zo mag zeggen, want we zeggen ook met regelmaat dat we van elkander houden. Buiten dat hebben we een reeks aan inside-jokes en kan ik met zekerheid zeggen dat er een aantal mensen intens geïrriteerd raken wanneer ze in aanwezigheid van ons beiden zijn. Maar dat is niet erg, we giechelen de ongemakkelijkheid er gewoon vanaf.

Zij is misschien ook de enige waarvan ik alle racistische opmerkingen die ze naar mijn kop smijt tolereer, alsof het altijd al zo heeft moeten gaan.

Het leven biedt veel, het leven biedt wereldgenoten, iets meer dan wereldgenoten, kennissen, vrienden, en beste vrienden. Laat ik hier maar niet gaan beginnen over Sims-termen als “beste vrienden voor altijd”, en “goede vrienden”,  en hoe deze dan in Magere Hein-maal te onderscheiden vallen (Haha, ik vind Sims zo leuk). Maar ik ben blij met ze, allemaal. Al vergeet ik de laatste tijd vaak te reageren op virtuele berichtjes, kusjes en knuffels. En is er misschien niet altijd tijd om languit met ze op het gras te liggen en zakken chips leeg te eten, of een potje Dungeons & Dragons te spelen (of Kolonisten van Katan, whatever u prefereert).

Ik ben gek op mijn vrienden. En ik weet ook zeker dat ze gek zijn op mij, want buiten mijn mooie gekleurde haar heb ik blijkbaar ook een persoonlijkheid waarmee van tijd tot tijd wel wat leuks mee te doen valt.

Laten we allen even een moment nemen om onze vriendjes en vriendinnetjes te koesteren. En dan vooral de vriendjes en vriendinnetjes die vragen of je het Wilhelmus voor ze kan scheten. Of de vriendjes en vriendinnetjes die zich zo op hun gemak bij je voelen dat ze lekker direct zijn; “Romy, ben je nou alweer aan het flirten?!”

 

Neen, neen, hij had gewoon ontzettend mooie schoenen aan.

 

Over de auteur

Kaas heeft mijn leven overgenomen. Ik verzamel furby's, het is nooit een keuze geweest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.