Wow! Vergeet Ibiza, Toscane of de Algarve! Kroatië blijkt dit jaar de snelst groeiende bestemming als we de vakantiehuizenaanbieder Interhome moeten geloven. Hoewel Kroatië de afgelopen jaren al gestaag populairder werd, is het dit jaar exceptioneel aan het groeien. De vakantiehuizenaanbieder noteert bijna een verdubbeling (!) in omzet ten opzichte van vorige zomer.

Tijd om eens uit te zoeken waar alle vakantiegangers dan het liefst vertoeven!

De populairste plekken in Kroatië

De Nederlanders lijken vooral gecharmeerd van de regio Istrië. De meest westelijke provincie van Kroatië is immens populair. Toeristische plaatsen als Poreč en Rovinj zorgen met name voor de verdubbeling van het aantal bezoeken. Dat komt met name omdat deze twee steden naast vele toeristische faciliteiten ook veel middeleeuwse gebouwen hebben en die zorgen natuurlijk voor een authentiek karakter. Kortom: een ultiem vakantiegevoel!

Kroatië vakantie

Vakantiepark of huis met privé zwembad?

Vakantiegangers zijn op te delen in meerdere segmenten, maar volgens Interhome worden met name vakantieparken en privé zwembaden steeds populairder.

Kroatië huis met prive zwembad

Een gezin met kleine kinderen kiest vaker voor een chalet of bunglow op een park, want dan kunnen de kids lekker hun eigen gang gaan. Er is entertainment voor het hele gezin en alles wat je nodig hebt is direct in je buurt. Bij huizen met een privé zwembad is dat anders: deze liggen vaak wat verder van het stadscentrum en de toeristische trekpleisters af. Geen probleem voor velen, maar gezinnen kiezen dan toch liever voor het gemak van een vakantiepark.

Andere populaire regio’s

Na Istrië mogen ook de Kvarner baai en Dalmatië zich op een enorme toeloop van Nederlandse toeristen verheugen. Het zijn vooral de grotere luxere villa’s die het hier erg goed doen. Dit is ook duidelijk te zien aan de grootte van de boekingen. Ruim 40% van de boekingen bestaat uit groepen groter dan 6 personen. Uiteraard wordt er voornamelijk in het hoogseizoen geboekt, maar ook daarbuiten in – bijvoorbeeld – juni, is een stijging te zien van het aantal boekingen. Zou het iets met de prijs te maken hebben? Wij denken van wel.

Kroatië vakantie

Een mooie, luxe villa in een warm land is, met name in juni en september, een must do! Vooral als je de kosten ook nog eens kunt delen met vrienden. Luxe huizen met privé zwembaden zijn niet meer alleen voor de elite weggelegd. Hoera!

Maar hoe komt het dat Kroatië zo’n enorme stijging laat zien?

Volgens Stijn Jansen, de commercieel manager van Interhome, is dat te wijten aan een paar zaken. Zo zijn wij Nederlanders niet meer zo snel geneigd om naar plaatsen als Turkije of landen in Noord-Afrika af te reizen om een vakantiegevoel te krijgen.

Kroatië eilanden

Vorig jaar was Spanje de populairste bestemming voor zonaanbidders. In landen als Spanje is alles rond deze tijd vaak al volgeboekt en dan gaan mensen op zoek naar een andere bestemming. Ook het lage prijsniveau en de veelal ongerepte natuur zijn redenen dat mensen voor Kroatië kiezen.

Hoewel Kroatië nog niet zo luxe klinkt als Spanje of Italië, is het absoluut de overweging waard. Je portemonnee zal je dankbaar zijn en zelf krijg je er (hoogstwaarschijnlijk) geen spijt van.


 

bron: Interhome.nl

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.