Het is wat met ons! Wij Nederlanders zijn bijna twee volle weken bezig met het uitkiezen van een kampeervakantie. Twee weken! Dat duurt bijna net zo lang als de vakantie zelf. 61% van de mensen geeft aan dat het, natuurlijk met tussenpozen, al gauw tien volle werkdagen duurt voordat ze eruit zijn welke kampeervakantie zij willen.

15% van de Nederlanders doet daar zelfs langer over. Dat blijkt uit een onderzoek van campingnavigator.com, het grootste Europees online campingplatform.

Chagrijnig op zoek naar een kampeervakantie

Nu kun je denken dat de lange zoektocht op zichzelf al voor enige voorpret zorgt, maar ook dat blijkt niet het geval. Bijna één vijfde van de kampeerliefhebbers is het zoeken naar een kampeervakantie binnen een uur helemaal beu. Gezellig joh!
Nog zo’n 10% van de mensen verliest het humeur na één dag zoeken en 16% van de mensen na een aantal dagen.

Daarentegen valt meer dan vijftig procent (56%) nóóit op tegenzin te betrappen bij de online informatiepuzzel naar de juiste kampeerbestemming. Dat is dan wel weer goed nieuws. Veel Nederlanders hebben vaak al een redelijk vastomlijnd idee op welk soort camping zij willen bivakkeren. Leuk details: als meest storend worden campingwebsites zonder actuele beschikbaarheid en tarieven ervaren. En vooral mannen zoeken de kampeervakantie uit (58%).

Knagende twijfel

Nederlanders zijn erg onzeker over hun uiteindelijke kampeerbestemming. Eenmaal geboekt knaagt bij het overgrote deel de twijfel of de camping zal voldoen aan de vakantieverwachtingen. Daarom laat zo’n veertig procent zich ook nog eens adviseren door familieleden en checkt bijna eenzelfde aantal (38%) de reviews van deze bestemming. Slechts één derde (34%) is zeker van zijn zaak en ervan overtuigd dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.

Ná de boeking kruipt meer dan de helft nog eens één à twee uur achter de computer voor informatie over activiteiten in de buurt. Sjongejonge, houdt het dan nooit op? Nope! Vooral natuur (85%) en cultuur (54 %) mogen zich verheugen in de belangstelling. De mogelijkheid tot shoppen in de buurt van camping is voor een kwart van de kampeerders van groot belang (dat zullen die vrouwen dan wel zijn).

Het lijkt ons allemaal erg lang, dus we zijn benieuwd: hoe lang zijn jullie bezig met het uitzoeken van een vakantie?

 


Over Campingnavigator:

Campingnavigator.com, voorheen Kosmos Campingwijzer,  is al meer dan dertig jaar toonaangevend op de Nederlandse kampeermarkt.

Dit artikel is tot stand gekomen n.a.v. een persbericht

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.