Ik heb een fobie. Niet voor spinnen of andere diersoorten met teveel poten. Om maar even iedere man ooit te quoten: “Ik vind ze niet erg, zolang ze niet op me zitten.”

Nee, spinnen zijn prima. Ik ben banger voor meisjes. Als er een meisje tegen mij praat, klap ik dicht. Ineens kan ik niet meer grappig zijn, of normaal. En dit is waarom.

Meisjes zijn pure evil gossip

Echt, serieus. Eerst sta je gezellig te praten als groepje, en één van deze tere schepsels vertelt over iets dat haar dwarszit. Er worden peptalks gehouden, geknuffeld, en het meisje loopt weg voor een zakdoek.

En dan gebeurt het: de rest van de dames veranderen als gremlins die na middernacht hebben gegeten. Het arme meisje wordt volledig afgekraakt. Er blijft werkelijk geen splinter over. En als ze komt aanlopen is ineens iedereen weer poeslief.

Met grote ogen heb ik staan staren

Ik begreep niets van dat geroddel.  Geef mij maar een paar gasten die elkaar gewoon vol in elkaars gezicht afzeiken, even een paar klappen uitdelen en dan weer dikke matties zijn.

En dan gaan ze ook nog aan je zitten. Van die wildvreemde wijven die ineens twee centimeter van je af staan omdat ze je ketting willen zien. Ga. Weg. Ga uit mijn bubbel, ik ken jou helemaal niet. Kijken doe je met de oogjes, zei mijn vader altijd.

Dat meisjesgedoe hoeft van mij allemaal niet. Ik wil bier drinken en vieze woorden roepen. Op de tafels slaan en scheetgrappen vertellen.

Ik heb één vriendin

Één ware, beste, lieve vriendin. We lachen elkaar uit zonder op elkaars gevoelens te hoeven letten. Ik kan alles zeggen zonder bang te zijn dat daarna iedereen het weet. En als we uitgaan zoeken we de meest dronken persoon op de dansvloer en doen wedstrijdjes wie er het dichtst bij kan dansen zonder dat ze het doorhebben.

tumblr_m1yth8cXqe1qiscozo1_250

Ik heb verder altijd vrienden gehad. Maar daar zit één mogelijk gevaar aan: ik word verliefd op zo’n vriend. Of hij op mij. En dan is de vriendschap gewoon klaar. Dan ga je je druk maken dat je té leuk doet, of niet leuk genoeg, en is alles anders. En dat is gewoon zo jammer.

Dus bij dezen…
Gezocht: Lieve, stoere, gezellige, grappige homo. Het liefst één die scheetgrappen kent.

Over de auteur

Koopt alleen blauwe dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.