Een vriend van mij is altijd over mijn haar aan het bitchen: ”Je moet je haar kammen”, ”Die kleur is echt helemaal niks”, ”Nou sorry, ik vond het vorige mooier”, ”Niet vergeten om te blijven kammen hé!” Jaaaa, ja. Ik zal het allemaal onthouden.

Het punt is dat mijn haar me niet zo interesseert. Volgens mensen die wel enorm veel met hun haar bezig zijn, is dat ook wel te zien. Zijn opmerking afgelopen week: ”You don’t have split ends, you have devorced ends”.

Ik word gewoon ontzettend gelukkig van mijn haar kleuren en tja… dan gaat je haar dood. Ik vind het niet erg en ik vind het leuk dat mijn haar nu een opvallend kenmerk is geworden: ”Wie? Ooh! Dat meisje met dat haar!” kleuren

Ja die ja.

Dat ben ik. Ik ben ook gek op maffe kleurtjes. Blauw… Groen… Roze… Rood. U snapt het wel. Die vriend van mij was vooral heel erg fan van mijn rode haar, dat binnen een week lichtroze was. Hij zei dat het een beetje leek op dat ”Chalk Hair”. Hij was zo enthousiast dat hij het er nu, maanden later, nog steeds over heeft. Hij zei dat ik meer dingen moest proberen maar dan met échte chalk, om zo’n zelfde soort kleur te creëren.

Zo gezegd, zo gedaan. Hair Chalk is leuk, want het is er na een keertje wassen ook weer uit. Ik heb het op twee manieren geprobeerd. De eerste is een budget oplossing. En met budget bedoel ik super, super budget.

Stoepkrijt (kosten: €0.39,-)

Ja maar wat de fuck? Stoepkrijt?! Zeker weten! Stoepkrijt van de Zeeman is veertig cent en je kan er super leuke dingen mee creëren.

Benodigdheden:
– stoepkrijt
– handdoek
– plantenspuit
– handen

How to?

  1. Pak het stoepkrijt uit de verpakking (anders is het wat onhandig werken)
  2. Leg een handdoek over je kleding heen en eventueel over je schouders, want het krijt maakt écht een tering bende.
  3. Pak een willekeurige pluk uit je haar en maak het nat (als je lichtblond of gebleekt haar nat maakt, dan blijft de kleur er lang inzitten, is mijn ervaring. Kijk dus zelf of je je blonde haren nat maakt of niet. Donker haar moet je wél natmaken).
  4. Wrijf er met het stoepkrijt overheen en draai de pluk ondertussen, totdat het helemaal gekleurd is.
  5. En zo doe je dus plukje voor plukje.

Resultaat

Stoepkrijt-haar

W7 Hair Chalk (€5,-)

Deze oplossing is nog steeds budget, natuurlijk. De W7 chalk kun je kopen bij de Op = Op voordeelshop. Ik wil jullie er wel op attenderen dat je ook hele mooie chalk hebt van de duurdere merken als ‘L Oreal, maar om het uit te proberen zou ik kiezen voor een budget oplossing. Je kan later altijd nog een mooi kleurenpalet bestellen.

Benodigdheden:
– hair Chalk (één of meerdere kleuren)
– borstel/kam
– handen

How to?

  1. Breng de Chalk aan op droog haar
  2. Even kammen
  3. Klaar

Ja, deze werkt een stuk makkelijker. Je kleurt je plukjes in met het krijt, zodat ze een hele felle kleur krijgen. Het maakt een behoorlijke bende, dus ook hier is het eigenlijk wel handig om iets te gebruiken dat je beschermt tegen alle stof. Als je je plukken hebt ingekleurd ziet het er zo uit:

Kleuren1

(Nee. mijn hand is niet groter dan de rest van mijn lichaam. Echt niet. Het zijn twee aparte foto's die er.... apart uitzien naast elkaar.)

(Nee. mijn hand is niet groter dan de rest van mijn lichaam. Echt niet. Het zijn twee aparte foto’s die er…. apart uitzien naast elkaar.)

Daarna haal je een borstel door je haren, zodat je een ”zachtere” kleur terug krijgt. Deze chalk kleurt beter dan het stoepkrijt (maar dat is geen verrassing neem ik aan).

Resultaat

chalk-hair

 

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.