Je ziet ze vandaag de dag overal: de hipsters. Van die artsy fartsy mensen die net even anders zijn dan anderen. Bewust van alle keuzes die ze maken, leven ze een levensstijl na die soms nog knap lastig vol te houden is. Want ja, hipster zijn is niet zomaar met de hype meegaan; het is een echte life changer. Ik leg je uit hoe jij een hipster kunt worden!

    • Wees artsy fartsy. Je hebt een groot cultureel bewustzijn en je houdt van alternatieve kunst en muziek. Eigenlijk vind je alle bandjes leuk tot het moment dat ze bekend worden. Je outfit creëer je door laagjes die niet bij elkaar passen te combineren. Hierdoor lijkt het alsof je er niet over nagedacht hebt, maar dat heb je wel degelijk. Je koopt namelijk alleen kleding in kleine vintage zaakjes die je steun hard nodig hebben en hebt een aversie tegen alle grote merken in de Retail-branche.

 

    • De bril. Hipsters zijn dol op brillen. Het liefst draag je de oversized vintagebril van je oma toen ze 25 was. Ook de Buddy-Holly-bril en de nerdbril doen het goed; als hij maar een opvallende kleur heeft en zo goedkoop mogelijk is. Vergeet vooral de glazen er niet uit te halen! Oeps, heb je ogen met een afwijking? Lees dan hier over de mogelijkheden van zachte contactlenzen. Niemand die het hoeft te weten.

 

    • Drink muntthee. Als hipster zijnde ga je bewust om met wat je eet en drinkt. Je bent vegetariër en je doet je boodschappen in een biologische supermarkt. Nog beter is het om een eigen moestuin te hebben (zelfs op een balkon kun je tuinieren).

 

    • Hygiëne. Hipsters worden nog wel eens aangezien voor hippies, maar dit zijn twee totaal andere stromingen. Hipsters zien het nut van hygiëne namelijk wel in, en douchen gewoon één keer per dag. Wel zijn hipsters fan van een wilde coupe en halen ze expres niet altijd een borstel door hun haren. Een welbekend fenomeen is daarnaast de hipsterbaard bij mannen; daar lees je hier meer over.

 

  • Ontken dat je hipster bent. Dit is eigenlijk de belangrijkste regel! Als je toegeeft dat je een hipster bent, dan ben je het al niet meer. Nobody hates hipsters more than a hipster.

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.