Een tijdje terug had Kruidvat een aanbieding: een 1+1 gratis actie van Garnier producten. Deze aanbieding was geldig voor het hele assortiment. Zo kun je nog eens wat dingen uitproberen! Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar de Garnier verzorgende oogroller. Dit product is al een aantal jaren oud, maar ik kon er weinig reviews over vinden. Natuurlijk was er de review van MissLipgloss, maar ik weet het nooit zo goed met die grote bloggers die heel veel producten gratis krijgen. Ik denk dat er dan ook een beleefdheidsfactor meespeelt.

Om die reden wilde ik de oogroller graag zelf testen, zonder sponsoring van buitenaf. Dat doe ik het liefste als het om beauty producten gaat. Eigenlijk kreeg ik de roller door de aanbieding gratis bij mijn BB crème en daarom kon ik hem niet laten liggen. De Garnier verzorgende oogroller kost normaal gesproken €10,99 en dat vind ik nog best veel geld. Tijd om te kijken of hij dat geld waard is.

Garnier oogroller

Wat doet de Garnier verzorgende oogroller?

Op de verpakking staat het volgende:

  • Vermindert wallen en kringen
  • Vervaagt vermoeidheidstekenen
  • Egaliseert lijntjes
  • Verheldert de blik
  • Hydrateert

Daarnaast wordt expliciet vermeld dat de oogroller ‘Oftalmologisch getest is’. Ik ben geen wetenschapper of arts, dus ik heb even uitgezocht wat dat betekent en het heeft iets met oogheelkunde te maken. Nu snap ik niet wat een oogheelkundige kan doen aan rimpels, fijne lijntjes of donkere kringen, maar het is vast heel belangrijk dat ze het getest hebben.

Ook vinden we een ingrediënt genaamd ‘Haloxyl’, waarover ik helemaal niks kan vinden. Volgens de verpakking staat Haloxyl bekend om haar werking tegen donkere kringen en wallen. Ook op Google kom ik dit ingrediënt tegen als op zichzelf staand product dat zou moeten helpen bij het camoufleren en corrigeren van wallen en donkere kringen. We zullen in een minuutje gaan uitvinden of dat ook het geval is.

b21e2a6e-9ed3-4abe-9b04-20c8fa3419f9

Wat ik persoonlijk altijd frappant vind is de ingrediëntenlijst van producten die beloven te hydrateren. Ook bij de Garnier verzorgende oogroller kom ik het ingrediënt ‘alcohol’ tegen. Je zou toch denken dat alcohol uitdroogt en ontzettend kan irriteren bij sommige huidtypes. Maar ach, wie niet waagt, wie niet wint!

Aanbrengen van de Garnier verzorgende oogroller

In de verpakking tref ik niets anders aan dan een piepkleine tube (7ml) en geen enkele uitleg over hoe ik dit product moet gebruiken. Nu zal het voor de doorgewinterde beautyblogger een vanzelfsprekendheid zijn, maar ik heb toch het blogje van MissLipgloss er maar weer even bij gepakt om te zien hoe zij het doet.

Rollen en deppen. Zo moet je dat doen. Ik vraag me ook af of ik dit alleen onder het oog moet doen, of dat het de bedoeling is dat ik ook het gebied daar omheen pak, maar daarover staat verder niks uitgelegd op de verpakking, dus ik gok maar dat het gewoon onder het oog moet.

Zodra je de tube opendraait, is het bolletje nog zilver, maar als je een tel wacht, komt de créme van de Garnier verzorgende oogroller er al direct uitlopen. De tube staat denk ik onder druk, maar ik weet niet waar dat precies aan ligt. Jammer vind ik het wel, want hierdoor is de eerste laag die ik aanbreng super dik. Bij de tweede keer aanbrengen gaat het al beter.

Ho! Stop! Ik vraag me iets af…

Is het de bedoeling dat ik ook de ”normale” BB creme gebruik, alvorens ik deze oogroller aanbreng? Nu zie je overduidelijk een kleurverschil. Volgens mij is deze oogroller ook alsnog iets de donker / te geel voor mij.

Tijdens en na het aanbrengen voel ik niets van de ”verkoeling” waarover andere bloggers het hebben. Wat ik wel na een tijdje voel, is een trekkende huid onder mijn ogen. Alsof ik vergeten ben een gezichtsmasker eraf te halen. Het kan aan mij liggen, ik heb een vrij gevoelige huid denk ik, maar de de BB creme van Garnier heb ik dit nooit. Het wordt tijd voor een before & after foto, nu de creme een beetje is ingetrokken.

Before & After

Nou… Wat een verschil…
Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat de Garnier verzorgende oogroller die €10,99 allesbehalve waard is. Je zit een minimaal verschil, maar dat is ook de lichtinval, maar als ik in de spiegel kijk, zie ik eigenlijk geen enkel verschil.

Zoals je kunt zien heb ik excessieve donkere kringen onder mijn ogen. Het is the daily struggle, maar inmiddels heb ik er maar mee leren leven. En die halve nachten die ik de afgelopen week heb gehad, werken natuurlijk ook niet in mijn voordeel.

Links before, rechts after.

Garnier verzorgende roller

Poging 2 met Garnier

Nadat ik de before & after foto’s heb gemaakt, heb ik nog een kleine test gedaan om te kijken of de crème echt niet werkt. Dat vind ik wel zo eerlijk. Ik heb de BB creme van Garnier die ik altijd gebruik, opgesmeerd en daar overheen een tweede laag van Garnier verzorgende oogroller gedaan. En wat blijkt: het werkt een beetje!

Conclusie:

De Garnier verzorgende oogroller werkt eigenlijk niet. Hij dekt niet voldoende en als je – net als ik – echt last hebt van donkere kringen dan kan ik je deze roller niet aanraden. Hij werkt redelijk als je ook de BB creme van Garnier erbij gebruikt, en waarschijnlijk ook met een dikkere foundation, maar zo op zichzelf is het een waardeloos product.

Mijn tip: mocht je selfies maken en donkere kringen onder je oog hebben, zorg er dan voor dat de foto overbelicht is. Dat werkt altijd en kost je geen €10,99

Garnier verzorgende oogroller

 

Garnier verzorgende oogroller - Review
Geur25%
Prijs / Kwaliteit 5%
Gebruiksgemak 40%
Werking5%
Verpakking15%
Pluspunten
  • Het werkt in combinatie met andere producten
Minpunten
  • Ruikt naar alochol
  • Werkt niet
  • De huid gaat ervan trekken
18%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.