Ja hallo, daar ben ik dan weer! Met een nieuw en vooral heel feestelijk artikel. De december maand staat natuurlijk voor veel mensen bekend als de feestmaand, sinterklaas, kerst en oud en nieuw staan weer voor de deur. Bij deze feestdagen wil je er natuurlijk zeer leuk bij lopen! Daarom deze week de Feestelijke wimpers, een goedkope en vooral mooie optie voor een wimperverlenging.

Wat heb je nodig?

Nou ten eerste een portie geduld. Want wimpers zijn zo makkelijk nog niet. Neem er dus ook even de tijd voor.

De nepwimpers die ik gebruikt heb zijn false lashes van Impuls, deze nepwimpers zijn gewoon bij de Kruidvat te koop. Deze zijn ongeveer 5 euro maar je kunt ze ook van het het huismerk kopen. Zorg ervoor dat de wimpers van klein naar het uiteinde groot lopen, zo lijken de haartjes natuurlijker. Knip hierna de wimpers door de helft. Lees ik dat goed?! Ja dat lees je goed! We gebruiken maar de helft van de wimper. Dit zorgt ervoor dat het niet too much in your face wordt.

How to:

Zorg dat je je huid goed ontvet en gereinigd hebt en je basis make-up al hebt aangebracht (foundation, gezichtspoeder en/of eventueel gezicht contouren).  Zet alvast met wat zwarte eyeliner of een zwart oogpotlood een streep tegen je wimperrand aan. Doe dit boven en onder de wimpers. Breng hierna een klein beetje mascara aan op je wimpers en krul ze hierna goed met de wimperkruller. Herhaal dit 3 keer.

Dan word je geduld behoorlijk op de proef gesteld!

Ik heb zelf even lopen klooien ermee. Want eerst doe je de wimperlijm die in de verpakking zit op de wimper. Ga twee keer langs de rand heen zodat je weet dat je er genoeg lijm op hebt zitten. Let hierbij op dat je de hoeken van de wimper goed met lijm insmeert. Deze zijn namelijk het gevoeligste om los te laten (zeer irritant en tijd dodend). Wacht even 30 seconden voor je de wimper gaat plaatsen. Zo wordt de lijm wat plakkerig en is het makkelijker op je ooglid te zetten.

En nu komt het horror gedeelte…IMG_20141201_115324

Plaats de nepwimper zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers aan en aan het einde tot half je ooglid. Ik deed dit met mijn vingers, zoals je op de afbeelding kunt zien, maar je kunt dit dus ook met een pincet doen, het is maar net wat je zelf prettig vindt.

Vind je dat de wimper goed op zijn plaats zit? Druk dan de uiteindes voorzichtig met je vinger aan en en herhaal dit zo vaak als nodig is. Als je er iets meer lijm op wilt hebben, dan kan dat, maar stip met zo min mogelijk lijm op het desbetreffende punt aan. Je wilt namelijk geen lijm in je oog krijgen en grote druppels lijm glijden gemakkelijk je oog in. Laat het even drogen voor je je andere wimper gaat doen.

Finishing touch

Breng nog wat eyeliner (cateye) of zwarte oogschaduw aan op je ooglid en je feestelijke wimpers are ready to go! Ik bracht zelf nog een fleurige hot pink lippenstift aan om de boel nog wat extra’s te geven!

De Final Look:

 

“I wish you all Happy long lashes Holidays!”

IMG_20141201_121421

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.