Onlangs schreef ik een artikel over shoppen bij atelier GS. Daarin kaartte ik aan dat ik best wel trots ben op het feit dat er 40-ers zijn die mijn blog lezen. Omdat mijn vorige artikel zo gewaardeerd werd, heb ik besloten me nogmaals te verdiepen in de wondere wereld van de 40-er. Om meer specifiek te zijn: in de wondere wereld van de 40-er die single is. Want of je nu op zoek bent naar een leuke vent (of dame), of liever single blijft; met de volgende tips zorg jij ervoor dat je niet in de alom gevreesde categorie ‘boring huisvrouw met kort, pittig kapsel’ terechtkomt.

    • Ga op vakantie!

Verlang je naar een vakantie, maar heb je geen reismaatje? Wees niet getreurd, want tegenwoordig bieden verschillende reisorganisaties groepsreizen voor singles die op een ongedwongen manier samen willen reizen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de singlereizen van Sawadee, Fox of Kras. Hoewel deze reizen me erg tof lijken, vind ik het ook een beetje een veilige keuze. Wil je echt in het diepe springen? Ga dan eens een keer in je uppie op vakantie! Naar een stilteretraite bijvoorbeeld.

    • Change your looks

De categorie waar je als 40-er absoluut niet in terecht wilt komen, heeft natuurlijk niet voor niets een bepaald kapsel in zijn naam. De makkelijkste manier om stereotyperingen te voorkomen? Geen kort, pittig kapsel nemen! Het lijkt namelijk een soort ongeschreven regel te zijn onder vrouwen ouder dan 32 jaar om hun haren kort te knippen en er een rode tint in te gooien. Sterker nog, er is een hele website opgericht, puur en alleen om de kekke huisvrouw een podium te geven. Daar wil je niet tussen komen staan! Neem dus een tof kapsel dat past bij je leeftijd en kleed je vrouwelijk en elegant.
Dat betekent dus geen huispak van Roy Donders, maar stijlvolle kleding van bijvoorbeeld het merk Basler (o.a. verkrijgbaar in deze webshop).

    • A little party never hurt anybodynew-years-1098694_960_720

Je bent de 40 gepasseerd en hebt misschien wel kinderen die richting de leeftijd gaan waarop zij zelf het nachtleven gaan verkennen. Dat betekent toch niet automatisch dat jij hier dan niet meer van kunt genieten?! Of je hebt geen kinderen, en ziet al jaren met lede ogen aan hoe je vrienden steeds meer veranderen in een stelletje couch potatoes.

Neem het heft in eigen handen en nodig je vrienden uit voor een gezellig feestje. Voel je je te oud voor de ‘normale’ clubs? Ga dan eens naar een feest speciaal voor 40-ers. In Nederland is er bijvoorbeeld de 33PlusParty en 40UP. En zijn je vrienden niet overtuigd? Dan kun je ervoor kiezen met Singles United op clubdate naar 40UP gaan.

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.