Ben je een echte reiziger? Dan is Centraal Amerika de plek om naartoe te gaan. De koloniale steden van Centraal Amerika zijn niet alleen super kleurrijk, maar laten ook zien hoe divers centraal Amerika is. Je wordt als bezoeker mee terug in de tijd van de Maya’s genomen en je ontdekt tradities van de locals tijdens bijzondere festivals en je proeft de rijke keuken!

Heb je d’r al een beetje zin in? Mooi! Wij hebben een lijstje met vijf punten gemaakt die je direct onderdompelen in de prachtige cultuur van Centraal Amerika.

1. Kunst en kerken in Comayagua, Honduras

Een van de bekendste koloniale steden is Comayagua in Honduras, gesticht in 1537. Het iconische museum voor Antropologie van Comyagua laat de Lenca-indianencultuur op haar mooist zien. Met unieke objecten en culturele stukken uit meerdere periodes.

Over local art leer je in la Casa de la Cultura dat dienst doet als kunstgalerie.  Ook de indrukwekkende kerken geven een inkijkje in de cultuur en het verleden.

Centraal Amerika El Salvador

Tip! Sla de kathedraal van Comayagua en de kerk Iglesia de La Merced niet over.

2. Cultuur en festivals in Suchitoto, El Salvador

Een prachtig voorbeeld van een koloniale stad is Suchitoto in El Salvador: de culturele hoofdstad van El Salvador. Omringd door het fraaie Lago Suchitlán. Deze plaats met z’n typische geplaveide straten werd al bewoond in de pre-Colombiaanse periode, voor de ontdekking door Columbus, door de Yaqui en Pipil indianen.

Mix de koloniale feel met cultuur en ga naar Café Bar El Necio voor dichtersavonden en optredens van singer-songwriters. Daarnaast zijn er exposities. Aanrader voor de moderne hipster, denken wij zo!

Ook leuk: een verblijf rondom een festival. Denk aan de parades op 14 en 15 september om Onafhankelijkheidsdag te vieren, of het Internationale Filmfestival (FICS) van 10 t/m 19 november 2017.

Centraal Amerika

3. Pelgrims en koffie in Cartago, Costa Rica

Een stad opgericht in 1563 door de Spaanse conquistador Juan Vázquez de Coronado. De place to be voor koffiefans. Er zijn tours om te leren hoe koffie wordt verbouwd en de beste koffie proef je onder meer bij  Boutique Café. Ook de La Casa del Soñador (huis van een dromer) is leuk om te bezoeken. Het is een houten huis waar ze sculpturen maken van koffiehout en zit op 20 minuten rijden vanaf de stad.

Kom je hier in augustus? Dan vult de stad zich met zo’n 2 miljoen pelgrims die naar la Basilica de Nuestra Señora de los Angeles komen om te bidden bij de beroemde zwarte Madonna (La Negrita). De legende vertelt dat een vrouw het beeld vond in het bos, maar dat het verdween en terug werd gevonden op de plek waar zij het vond. Precies daar werd de kerk gebouwd.

Andere Cartago-tips: het Museum van Cartago, het Tapanti National Park en de Lankester botanische tuinen.

4. Vulkanen en creativiteit in Antigua, Guatemala

Favoriet van toeristen: Antigua in Guatemala, een van de mooiste steden in Latijns-Amerika. Niet in de laatste plaats vanwege de Pacaya vulkaan die de stad domineert. Guatemala was het land van de Maya’s en hun sociale en culturele tradities kom je overal tegen, ook in Antigua.

Extra bijzonder als je er bent tijdens het Festival de Antigua op 1 en 2 september 2017, waar creatieven uit de film-, reclame- en ontwerpwereld samenkomen voor inspirerende sessies.

Centraal Amerika

5. Dichters en chocolade in Granada, Nicaragua

Granada, de stad aan het enorme Meer van Nicaragua, trakteert je op koloniale gebouwen zover het oog reikt. Vooral het centrum is een kleurrijk geheel, daar heeft de stad uit 1524 de titel ‘mooiste stad van Midden-Amerika’ aan te danken. Bezoek er het ChocoMuseo museum om chocolade te maken en te proeven, zie de kathedraal van Granada, werp een blik op het Capucinas klooster met museum en take a hike op de vulkaan Mombacho.

Vooral de cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan Centraal-Amerika!
Heb jij nog toffe tips voor deze reisbestemming? Deel ze dan in de comments zodat we een mooi overzicht krijgen!


Helemaal zin in een reis naar Centraal Amerika gekregen? Check dan deze website voor meer informatie.

 

 

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.