Mijn acrylnagels gaan eraf. Na anderhalf jaar ga ik kijken hoe het is om weer mijn eigen nagels te hebben. Mijn eigen nagels te kunnen verzorgen en te lakken. Ik wil weer nagellak kunnen testen op zijn houdbaarheid. Bye bye acrylnagels.

Eerste set

De eerste set acrylnagels had ik al eens gehad, voor ik dit bij mijn oud-collega liet doen. Uiteindelijk werd het me te duur en heb ik alles eraf laten halen. Gevolg: ik ging weer nagelbijten.

Allereerste set, oktober 2013

Allereerste set, oktober 2013

Dat was dus mijn reden om acrylnagels te nemen, ik beet nagels. Niet extreem. Ik vrat niet door tot ik meer dan het witte randje weg had, maar toch. Toen ik uiteindelijk stage ging lopen in het onderwijs, begon ik me te schamen voor mijn nagels. Soms had ik periodes dat ik ze mooi gelakt had. Maar soms waren ze ook erg kort en half gelakt.

Kortom, ik wilde mooie verzorgde nagels hebben. Ik voelde me er niet prettig bij wanneer ik bij een leerling iets aan moest wijzen in het boek. Mijn eigen blik schoot alleen maar naar mijn lelijke nagels.

Uiteindelijk kwam ik bij mijn oud-collega terecht, die een goedkoper tarief hanteert dan de meeste salons, omdat ze thuis werkt. Voor mij de reden om in oktober 2013 opnieuw aan acrylnagels te beginnen.

Ervaring

Mijn ervaring met acrylnagels is eigenlijk heel goed. Het duurt even voor je eraan gewend bent, maar daarna kan je er ook alles mee. Mijn nagels groeien redelijk snel, dus ik ga elke drie weken terug om alles bij te laten werken.

Het is me nog nooit overkomen dat een nagel compleet afgeknapt is. Ik heb één keer gehad dat een nagel bijna helemaal los zat. Dit kwam doordat ik een tijdje niet lekker in mijn vel zat en dit had gelijk effect op mijn nagels.

Verder heeft het voor mij alleen maar voordelen gehad. Ik kon geen nagels bijten, waardoor mij nagels er nu ook mooi uitzien. Daarnaast heb ik van mijzelf geen sterke nagels, daar heb je met acryl dus een voordeel aan omdat het een laagje versterking geeft.

Ik heb ook echt geweldige reacties gehad op mijn nagels, omdat ik echt de meest gekke kleurencombinaties uitprobeerde. Zo heb ik tijdens een vakantie in Frankrijk bij een tolpoortje zelfs een compliment gehad van een man. Hij vond mijn nagels echt heel mooi! Dat kon ook bijna niet anders met die neon-roze, neon-oranje en appelgroene kleuren!

En nu…

De laatste tijd merk ik dat ik graag nagellakjes wil testen op mijn eigen nagels. Ik wil zien hoe gellak zich houdt op mijn wat slappere nagels. Ik wil zien hoe andere lakjes het doen op mijn nagels.

Met acrylnagels maakt het weinig uit welke nagellak je neemt, want alles blijft veel langer zitten. Dat is altijd een voordeel natuurlijk. Maar ik merkte de laatste tijd dat ik toch ook graag wil weten hoe mijn eigen nagels het nu doen.

Daarnaast ben ik heel benieuwd of ik mijzelf na anderhalf jaar van het nagelbijten af heb gekregen! Kan ik nu verder zonder alles er af te kauwen als ik gestrest ben?

We zullen zien hoe het gaat! Sowieso zal ik op mijn naakte nagels de gellakjes van Essence en Sally Hansen gaan uitproberen. Die reviews kun je de komende tijd dus verwachten!

Over de auteur

Probeert studenten wat bij te brengen over de Nederlandse taal. Woont samen met vriend, drie honden en een kat. Gaat in 2018 trouwen en heeft alles voor deze dag al jaren uitgestippeld op Pinterest.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.