Geachte heren van het reclamebureau van alle menstruatie hulpmiddelen,

ik zeg “heren” met een reden. Ik kan me namelijk niet indenken dat er onder jullie zich ook maar één dame bevindt. Iedere vrouw zou koude blikken toewerpen en hevig protesteren tijdens uw brainstorm uurtjes.

Ziet u, eens in de maand staan wij vrouwen op met het verlangen om weer in bed te kruipen. De kramp begint. Bij de één wat heftiger bij de ander. De één kan gewoon haar dagelijkse dingen doen, en de ander ligt vijf dagen lang te huilen van de pijn op de badkamervloer. Er is geen chocolade, ijs of chips genoeg in de wereld om dit tegen te gaan.

despair-513529_640Wij worden niet wakker met de gordijnen open, schoon ondergoed, een stralende zon en een lachende vent naast ons. Wij worden wakker en houden de hele dag de gordijnen dicht.

Vaak moet ons ondergoed verschoont worden en soms zelfs het bed. De zon mag misschien schijnen, maar dringt niet door tot in ons hoofd. De vent heeft een bunker van dekens gebouwd aan de andere kant het huis.

Er valt namelijk geen land met ons te bezeilen in deze periode, en dat weten we allemaal. Jullie reclames zijn misleidend voor mannen omdat zij denken dat wij blij worden van maandverband of tampons. Dat worden we niet. Het herinnert ons aan de ellende die we iedere maand weer moeten doorstaan.

Wij gaan ook zeer zeker niet op stap tot vijf uur ’s nachts als wij weer herinnerd worden aan het feit dat we niet zwanger zijn. Meestal zeggen we af, of zijn we in ieder geval voor één uur weer thuis. Tenminste, dat zal bij mij het geval zijn. Ik ken genoeg dames die gewoon helemaal afzeggen, en dat wordt altijd begripvol ontvangen. Oh, en de meeste vrouwen, ongesteld of niet, zien er echt niet meer zo netjes uit na vijf uur stappen hoor. Nee, dan is het meer zoals op de foto hiernaast.harley_quinn_and_mr__j_by_sejnow

Het zou misschien beter zijn als jullie een reclame maken met een vrouw die chagrijnig op de bank hangt, haar in de war, joggingbroek aan, dekentje over haar heen en een berg chocolade naast haar. Wij willen graag de realiteit zien. En onze mannen het liefst ook, dan weten ze wat we nodig hebben tijdens onze hormonale uitbarstingen. Tips voor mannen, dáár zouden jullie reclames over moeten gaan!

De vrouwelijke helft van Nederland is namelijk al om hoor. Wij zijn iedere maand weer afhankelijk van uw product. Maar de mannen zijn dat niet. En aangezien zij altijd onze reddende engel en pispaal zijn in deze periode van emotionele hulpeloosheid, moeten zij naar de supermarkt voor ons. Want daar komen wij echt niet als we ons zo slecht voelen.

Ik kan niet begrijpen dat jullie dit zelf niet in zien. Ik neem aan dat jullie een vrouw hebben, tenzij jullie allemaal heel toevallig homoseksueel zijn en daar heb ik niets op tegen, dat kun je hier lezen. Onder jullie zit vast één man die iedere maand een bunker moet bouwen aan de andere kant van het huis. Ik snap niet hoe deze man de goedkeuring van zijn vrouw kan krijgen als ze ’s avonds jullie reclame voorbij zien komen en hij zegt “Kijk schat, dat was mijn idee!”.

Wij zouden het ontzettend op prijs stellen als jullie alle mannen op de brainstormafdeling op staande voet ontslaan, en vrouwen aannemen. Echte vrouwen. Oudere vrouwen die al in de menopauze zijn, en al menig menstruatie hebben doorstaan. Zwangere vrouwen die het genot hebben om negen maanden lang niet ongesteld te worden. Dat zou een utopie zijn voor jullie reclame ideeën.

Ik hoop dat u mijn brief serieus in overweging neemt.

Over de auteur

Wij zijn Lilyrose, een online magazine dat zich bezighoudt met entertainment, lifestyle, liefde en alle dingen die daar tussenin hangen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.