De inhoud van het badkamerkastje zegt heel veel over de eigenaar van deze inhoud. Zo heb je mensen waarvan het kastje orde en regelmaat schreeuwt. Alle producten van hetzelfde merk, op een zeer logische manier uitgestald. Alles heeft zijn eigen plek. Als ik dan naar mijn eigen badkamerkastje kijk, is dit helaas niet de realiteit.

Ik ben het meisje dat Etos crème voor overdag gebruikt, maar mijn nachtcrème is gemaakt van enkel biologische producten. Als het gaat om bodylotion verander ik om de fles van gedachte. Eerst was het Nivea, nu is het Garnier en de volgende keer zal het gegarandeerd Dove zijn. Aan de ene kant gebruik ik Wella haarlak omdat het goedkoop is, maar ik weiger aan de andere kant lotion van een ander merk dan John Frieda te gebruiken omdat ik niet wil geloven dat een goedkoper merk hetzelfde met mijn haar doet. Toen ik MaxFactor foundation had gekocht, stapte ik toch maar weer over op het HEMA huismerk om toch maar erg kort daarna de conclusie te trekken dat ik beter Dream Matte Mousse Foundation van Maybeline kan kopen. Ik ben het type dat haar nagels zowel met het Kruidvat huismerk lakt als met Rimmel. Ik ben er heilig van overtuigd dat Colgate beter is om mee te poetsen, maar bij mijn ouders gebruik ik toch braaf Prodent en ik roep het hardst van allemaal dat een goed luchtje, vaak een duur luchtje is. En toch heb ik ook eau de toilette van Esprit staan die ik met veel liefde gebruik.

Al met al is mijn badkamerkastje een bij elkaar geraapt zooitje en verander ik om het product van gedachte. Ik wil altijd wat nieuws uit proberen om te kijken of dat ene wondermiddel mijn haar wel volumineus en meer laat glanzen dan duizend sterren. Wil dit zeggen dat ik wispelturig ben? Impulsief misschien? Ik zou het niet weten, wat ik wel weet is dat ik, op basis van mijn badkamerkastje, niet in een hokje te plaatsen ben. En dat is een geruststellende gedachte.

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.