Het bikiniseizoen komt eraan… Zegt men. Nu heb ik vorig jaar 1 verdwaalde zonnestraal gezien, dus ik maak me niet zo druk. Zo’n bikinibody kan wel wachten en trouwens: met ”gewone” trainingen kom je d’r niet meer. We moeten nu vooral fit én gespierd zijn. Pfff…

Ik ging op onderzoek uit, want sporten is goed voor de mens. Ik ben zelf yoga fan, omdat ik het thuis kan doen en omdat ik er rustig van word. Niet alleen tijdens een sessie maar ook over het algemeen genomen. Yoga is fijn. Je doet het niet om een zichtbaar resultaat te behalen. Dat komt wel uiteindelijk, maar dat is niet je doel. Het doel van yoga is vooral – zonder te zweverig te klinken – een spiritueel ding. Het draagt bij aan balans. Maar voor diegenen die wél snel een zichtbaar resultaat willen is er een app te verkrijgen:

Asana Rebel: Fitness geïnspireerd door yoga

Asana Rebel is de nieuwe app trend. Je kunt je yoga oefeningen doen in combinatie met cardio, flow en strength. Het klinkt wel leuk, want voor diegenen die weinig concentratie hebben of gewoon even lekker willen bewegen, lijkt dit een oplossing te zijn. Asana Rebel zou moeten zorgen voor een balans tussen het geestelijke en het lichamelijke.

De oefeningen:

Asana Rebel gebruikt de poses van yoga om zo kracht en conditie op te bouwen. De oefeningen gaan snel en wisselen elke twee minuten af. Eerst heb je een vlugge warming up, daarna start je direct met cardio en kracht, om vervolgens (na een kwartier of wat) weer af te koelen met Savasana (een rustpose uit de Yoga).

Prijs:

Hoewel de makers van de app claimen dat ‘ie helemaal gratis is, valt dat toch behoorlijk tegen. Je krijgt elke dag een ”today’s workout” en die duurt maximaal een kwartier. Je kunt ook kiezen uit de verschillende workouts die beschikbaar zijn voor een gratis account. Dat zijn er overigens redelijk wat, maar de echte fun lijkt te beginnen bij de betaalde workouts: een 8 week fatburn, 7 week full body toner, 6 week bikini body… Ga zo maar door.

Om volledige toegang te krijgen in Asana Rebel, kun je een abonnement afsluiten voor €12,66 per maand, per drie maanden. Wat? Hoe zit dat nou? 

Als je voor drie maanden toegang wilt krijgen, betaal je €12,66 per maand. Dus niet €12,66 in het totaal. Het ziet eruit alsof je dat bedrag voor drie maanden betaalt, maar als je oplet dan kom je er dus achter dat je genaaid wordt. Het 12 maanden abonnement is goedkoper. Daarvoor betaal je €4,92 per maand. Wil je unlimited toegang voor de rest van je leven? Dan betaal je €329,99. Gelukkig is dat dan weer niet per maand.

Is Asana Rebel dat geld wel waard?

Ik heb een week lang met het programma getraind. Zonder abonnement overigens. Door de proefversies te doen, kwam ik al gauw tot de conclusie dat dit niet mijn soort workout is, niet in de laatste plaats omdat die workouts van een kwartier eigenlijk geen workouts zijn. En dat zeg ik niet omdat ik nou zo sportief ben of heel wat gewend ben. Als zelfs ik (met mijn rokers conditie en mijn kantoorkont) niet het idee heb dat ik wat heb gedaan, dan heeft niemand dat.

Asana Rebel probeert wel heel leuk een combinatie te maken van fitness en yoga, maar daar slaagt de app niet bepaald in. Yoga gaat om concentratie, kracht, uithoudingsvermogen en vooral om zelf te bekijken welke poses je goed doen en welke niet. Daar neem je de tijd voor en na een goede yoga sessie (die ook maar 20 minuten kan duren), heb je echt het idee dat je wat gedaan hebt. Dat idee krijg je bij Asana Rebel eigenlijk niet. Het voelt afgeraffeld. Het hele idee van yoga is gewoon niet aanwezig. Je doet dezelfde poses, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Conclusie:

Het geld dat je voor Asana Rebel moet betalen, kun je net zo goed eens per week aan een yoga les spenderen. Want yoga lijkt dan sloom, maar dat is absoluut niet het geval. Er zijn een heleboel verschillende soorten en er is bijna geen yoga type te vinden waarbij je niet na die tijd bezweet je matje opruimt. Echte yoga vereist zo veel van de geest en het lichaam, je groeit mee met de oefeningen en is na verloopt van tijd (ook voor het lichaam) waardevoller dan zo’n stomme, snelle les waarbij je niet eens de tijd gegund wordt om de verschillende asana’s eigen te maken.

Heb jij Asana Rebel ook geprobeerd of gebruik je de app al tijden? Laat het me weten! Ik ben ook heel benieuwd naar de verhalen van de mensen die voor de app betalen!

Namasté.

 

Asana Rebel


 

Meer info vind je natuurlijk op de website van de app!

Over de auteur

Ik eet geen rode dingen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.