Het leek zo ideaal. Toen de dame van het reisbureau zei dat we twaalf kilo handbagage per persoon mee konden nemen op onze stedentrip naar Florence. Dapper kondigde ik aan dat ik dan geen ingecheckte koffer nodig had. En dit idee hield ik vol, tot we ook daadwerkelijk moesten inpakken. Want hoewel twaalf kilo in gewicht best veel is, zijn er toch wel een aantal nadelen aan alleen handbagage. Tijdens het inpakken liep ik een aantal keer tegen de lamp en om te voorkomen dat dit nog een keer gaat gebeuren, bij mij of bij andere zielen die dachten zonder ruimbagage te kunnen, heb ik een hier een paar tips op een rijtje gezet.

1. Check van tevoren hoe het zit

Per luchtvaartmaatschappij zijn er weer andere regels. Zorg dus dat je weet hoe groot je koffer of tas mag zijn en of je nog een extra accessoire zoals een handtas of laptoptas mee mag nemen. Niets is zo lullig als er op het vliegveld achter komen dat je de zorgvuldig ingepakte tas toch moet inchecken. Tegen feestelijk tarief uiteraard.

image1-2 kopie

2. Packing cubes zijn je beste vriend

Packing cubes maken hun opmars. Je kunt ze tegenwoordig in elke prijscategorie vinden en dit is een reisartikel dat de moeite waard is. In het begin was ik sceptisch. Want waarom zou ik mijn kleding etc. in kleinere doosjes willen verpakken? Het antwoord is heel simpel: het is handig. Heel handig. In plaats dat alle spullen door je tas heen fladderen, heeft alles een eigen plek. Wanneer je op het vliegveld iets snel uit je tas moet vissen, is dat ook gelijk een stuk makkelijker en dat maakt het bij de douane ook een stukje makkelijker. Jij bent sneller omdat je alles wat je apart in een bakje moet doen zo kunt vinden, zij blij en de rij achter je ook.

Nog een extra tip: doe de ziplock met alle vloeibare spullen in een apart vak. Dan kun je dit extra snel vinden en terugstoppen.

3. Op je mooist

In de handbagage mag je maar een beperkt aantal vloeibare stoffen meenemen en geloof me, hier had ik moeite mee. Hoewel ik niet heel moeilijk ben op het gebied van beauty en make up, wil ik toch op vakantie wel een beetje mooi en gezond ogend voor de dag komen. Op het gebied van make up heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk poederproducten mee te nemen. Zeker als de plaats van bestemming erg warm is, heeft het geen zin om veel vloeibare make up mee te nemen. Dit smelt waarschijnlijk toch direct van je gezicht af, zonde van de moeite.liquids

Wat betreft de overige producten zijn mini’s je beste vriend. Ik spaar ook altijd proefmonsters op en neem deze mee op vakantie. Voor producten die ik niet in het klein kan vinden gebruik ik kleine flesjes en giet ik de producten over. Kan ik er toch als een filmster uitzien op vakantie. Of ieder geval doen alsof.

4. Je kunt nooit te veel plastic tasjes meenemen

Plastic is misschien niet heel milieuvriendelijk, maar op vakantie zweer ik erbij. Alle vloeibare stoffen moeten natuurlijk in een ziplock, maar ik neem altijd extra mee. Dan heb ik gelijk een nieuwe voor de terugreis (want die krengen scheuren altijd na een ritje met het vliegtuig) en je kunt er vieze sokken in stoppen. Hoef je die niet los door je tas te laten slingeren, wel zo fris.

5. Verpak je schoenen

Ik doe mijn schoenen altijd in een katoenen tas. Ten eerste omdat je dan geen losse schoenen in je bagage hebt liggen en ten tweede omdat je dan op de plaats van bestemming een extra tas hebt. Dubbel fijn dus.

6. Laagjes zijn voor de vliegreis

Omdat je maar een beperkt aantal kilo’s mag meesjouwen in je tas, probeer ik altijd de dikste of zwaarste kleren in het vliegtuig te dragen. Dit hoeft natuurlijk niet per se oncomfortabele kleding te zijn, maar denk hierbij aan een trui voor de avonden en sneakers om in te lopen. Dit zijn vaak wat zwaardere spullen en aangezien ze de passagiers niet wegen bij binnenkomst (godzijdank), scheelt dit weer gewicht voor in de tas.

tassen vol

Het blijft natuurlijk een uitdaging, dat inpakken. Of je nu met handbagage of met ruimbagage reist. Hoe dan ook, een vakantie hoort een ontspannen bezigheid te zijn. Laat het inpakken je geen stress geven.

Bon voyage!

 

Over de auteur

Dat ik ga trouwen wil niet zeggen dat ik alles ineens serieus ga nemen. Het belangrijkste van een bruiloft? Of het eten wel goed is.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.